meni+
Dogodki
»
zapri

Dogodki

Torek, 14. maj 2024, Velenje

IZLET V CINQUE TERRE 14.-16.05.2024

IZLET V CINQUE TERRE 14.-16.05.2024

Tudi letos se bomo odpravili na trodnevni izlet v severni obmorski del  Toskane, ki ji ne manjka razgibane obale, ter romantičnih mest in vasi, od katerih je pet ribiških vasic - Cinque Terre, njen najbolj poznan turistični biser. Pogled na  barvita naselja,  lahko razvedrijo tudi najbolj utrujene duše. Vijugaste poti prečkajo na videz nepremagljive pobočja pečin, železniška proga iz 19. stoletja, pa omogoča prevoz ljudi od vasi do vasi. Avtomobili so namreč v vaseh prepovedani že več kot desetletje.

Pet vasi ni več izoliranih zaselkov, kot so bili nekoč, vendar je tukaj še vedno občutek pristnosti, z malo cestami, odlično ohranjeno arhitekturo, kulinariko in mrežo osupljivih obalnih poti, s čudovitimi razgledi.

Prvi dan se bomo najprej ustavili v čarobnem mestecu Lucca. ki popotnika pozdravlja z obilico zelenja, sredi katerega se  skriva mestno jedro,  obdano z 12 metrskim opečnatim  obzidjem.

Nato nas bo pot peljala proti Pisi.Enemu izmed svetovno znanih italijanskih mest, kjer stoji znameniti poševni stolp, ki je ena najbolj prepoznavnih stavb na svetu in eden od simbolov Italije.

Naslednji dan nas čaka celodnevni izlet z ladjico po petih vasicah oziroma deželah. Med plovbo si bomo ogledovali slikovite apnenčaste klife, ki tvorijo strme in zelo divje obale z značilnimi terasami. Prvi postanek bo v kraju Portovenere, ki ga odlikuje strnjena oblika srednjeveškega mesteca s pestro zgodovino še iz rimskih časov. Nato pa si bomo ogledali vseh pet  vasic Riomaggiore, Manarolo, Corniglio, Vernazzo in Monterosso.Z  vlakom se bomo vrnili proti La Spezi in nato z avtobusom do hotela.

Na poti proti domu se bomo ustavili še v Parmi, kulinarični prestolnici Italije, ki slovi po siru parmezanu in parmski šunki. Pomembnost Parme se zrcali tudi v njenih znamenitostih, ki si jih bomo ogledali.  Nekaj prostega časa za kavo, kosilo in nakupe. V popoldanskih urah vožnja proti Velenju, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Coris ( skupinsko) 4,5€/ osebo

Riziko odpovedi 22€/ osebo

Cena vključuje:

·       prevoz s turističnim avtobusom po programu,

·       vse cestnine in parkirnine,

·       2x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 3*, ob obali

·       prevoz z ladjico in vlakom po programu,

·       zunanji ogledi po programu,

·       slovensko spremstvo/vodenje,

Obvezno doplačilo na kraju samem:

·       Turistična taksa – približno 1,7€/osebo/ noč

Možna doplačila: 

·       Enoposteljna soba 55€/osebo,