Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 18. oktober 2013, Velenje

Naporen teden za tekmovalce in tekmovalke

Naporen teden za tekmovalce in tekmovalke

Športna tekmovanje

Leto, ki se počasi že izteka je športnikom KU-Gorenje prineslo nepričakovano veliko uspehov, kar se krepko pozna v klubski vitrini. Osvojili so kar 10 pokalov. Toda največjo težo štejejo prva mesta, ki so jih pripeljala na državno prvenstvo. To pa se je zgodilo pretekli teden ko so najprej odšle tekmovalke na prvenstvo v PIKADU, ki je bilo v Kamniku. Tukaj je sodelovalo 15 moških in 14 ženskih ekip. Za našo žensko ekipo so nastopile – Lovrakovič M , Flis S., Valand K., Lozič M. in Meža I.. Tekmovalke so prvi del odlično začele , toda v drugem delu je nastopilo nekaj (smole), zato so na kraju pristale na 11 mestu. Tudi to ni bil slab rezultat, ker so vse obljubile, da bo drugo leto boljši.

Že naslednji dan je bilo DP v KEGLJANJU ( steznem ) v Radljah ob Dravi. Tukaj je nastopilo prvi dan 12 ženskih ekip, drugi dan pa 13 moških ekip. Za ekipo KU-Gorenje so nastopile : Prelog M., Lozič M., Mihaljev O., Kopušar V. in Tamše C. Nepričakovan uspeh so dosegle prav naše tekmovalke, ki so osvojile odlično tretje mesto z 1007 podrtimi keglji in tako poleg medalj osvojile tudi pokal.To pa še ni bilo dovolj za veselje v ekipi, kajti med posameznicami smo dobili tudi drugo (viceprvakinjo ) posamezno z 281 podrtimi keglji, Prelog Mileno, ki je prejela poleg medalje še lepi pokal. Nepopisno veselje je bilo po tekmovanju , saj je uspeh še toliko večji ko smo videli, da so naše tekmovalke premagale tudi takšne ekipe, ki imajo svoje tekmovalke v prvi ligi.Tudi drugi dan je bilo podobno veselje, saj so naši moški vodili do polovice nastopov, nato pa so pristali še vedno na lepem šestem mestu z 1039 podrtimi keglji. Za našo ekipo so nastopili : Fidej L., Hasičič R., Vavpotič J., Križovnik V., in Aleksič M.

Po vsem tem je naslednji dan sledilo še tekmovanje v STRELJANJU, ki je bilo v Murski Soboti. Tukaj je nastopilo 8. ženskih in 11. moških ekip. Za našo ekipo so nastopile : Gregorič L., Aristovnik C., Mogilnicki M. in Jelenko M. Ko smo prišli na strelišče smo imeli občutek kot, da smo med samimi profesionalci (po načinu oblačenja in priprav).Zato smo imeli samo skromno željo, da bi naša (dekleta) ne bila zadnja. Tudi tukaj je bila (Fortuna) na naši strani, saj so bile naše ženske na kraju šeste z rezultatom 418 krogov. Veselja ob nepričakovanem uspehu ni moglo pokvariti niti deževje, ki nas je spremljalo skozi vso pot.

Komaj je minil vikend pa so se zopet podali na pot naši Šahisti. Pot jih je vodila na DP v ŠAHU, ki je bilo tokrat v Mirni na dolenjskem. Za ekipo KU-Gorenje so nastopili : Rupnik G., Goršek M., Krajnc F., Djordjevič M., in Špeh E. Nastopilo je 14 moških ekip med katerimi so naši tekmovalci zasedli zlato sredino , kar pomeni sedmo mesto. Z malo sreče bi se lahko zgodilo , da bi pristali celo na samem vrhu ,vendar kljub temu – čestitamo !

Po končanih DP , se je ta teden še končala Savinjsko Šaleška liga v BALINANJU, kjer je tudi sodelovala ekipa KU-Gorenja. Tudi tukaj so naši balinarji : Ocepek M., Tamše F., Vidali J., Djordjevič M., Valand K., Meža M., Lozič S., dosegli nepričakovan uspeh , kjer so izmed dvanajst ekip zasedli odlično tretje mesto za katerega bodo na zaključnem turnirju v Preboldu prihodnjo nedeljo dobili poleg medalj tudi pokal.

 

Športni referent

KU-Gorenje

Tamše. F