Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 8. september 2014, Velenje

EKIPA »KU-GORENJE« ZOPET ZAVZELA VRH »GORENIJADE 2014«

EKIPA »KU-GORENJE« ZOPET ZAVZELA VRH »GORENIJADE 2014«

Gorenjada

V petek in soboto 5 in 6.9.2014 je potekalo tekmovanje GORENIJADE 2014 večinoma v športnih prostorih šolskega centra Velenje.

Tekmovanja se je udeležilo 17 ekip ( okoli 750 nastopajočih ) iz matične tovarne v Velenju in podružnic iz Češke ter Srbije. Kot vsako leto se je tudi tokrat udeležila tudi naša ekipa KU-Gorenje z 37 člansko ekipo.

Tekmovanja so potekala v naslednjih disciplinah : Veleslalom ( marca ), Nogomet, Tenis, Kegljanje, Odbojka, Streljanje, in Namizni tenis. Ekipa KU-Gorenje se je udeležila v vseh disciplinah razen v nogometu z moško in žensko konkurenco. 

Prav zanimivo je bilo za pogledati na otvoritvi tekmovanja kako se je naša ekipa , malo starejša združila z precej mlajšimi konkurenti. Pri vseh je bilo čutiti pravi športni naboj po osvojitvi tekmovanja Že na otvoritvi je bilo poudarjeno , da je naša ekipa nevarna saj je že pred tremi leti – 2011 osvojila prvič prvo mesto. Tokrat pa se je čutilo že od prvega dne , da se bo morda zgodovina ponovila , kajti dobri rezultati so začeli kar » deževati « , pa čeprav ne preveč lahko. Že v petek sta bili uspešni naši tenisačici Tajnik A. in Bratkovič Z. , ki sta osvojili tretje mesto.
  Enako dobro so začeli tudi kegljači (oslabljeni) in kegljačice ker so eni in drugi osvojili drugo mesto. Nadaljevalo se je v soboto na strelišču Mrož , kjer so naše tekmovalke osvojile prvo mesto ( Gregorič L. , Aristovnik C. , Jelenko M. in Mogilnicki M.) , moški pa tretje mesto. Potem pa je prišel še vrhunec za našo ekipo v namiznem tenisu , kjer imamo prevlado že vsa leta in tudi tokrat ni bilo drugače. Obe ekipi moška in ženska sta zavzeli prvo mesto. Pri tem moramo poudariti , da smo ravno tukaj imeli nekaj težav , ker se je ena od tekmovalk poškodovala na treningu in je prišlo do zamenjave . Enako je prišlo do » pomladitve « ekipe v moški konkurenci.

Za ekipi so nastopili : Kovač Slavko , Javornik Jože in Klosternik Irena, Stankovič Nada. Malo manj uspeha sta imeli naši ekipi v odbojki , pa kljub temu so izboljšali uvrstitve iz lanskega tekmovanja. Po končanem tekmovanju smo se popoldne v veselem pričakovanju rezultatov začeli po četrti uri zbirati v restavraciji Gorenja , kjer smo po dobri večerji čakali na razglasitev uspešnosti. Prvo je bila razglasitev in podelitev pokalov in kolajn za streljanje in kegljanje , kjer so seveda sodelovale tudi naše ekipe. Nato pa je nastopil vrhunec dneva , ekipna razglasitev in skupinska. Vsi prisotni v jedilnici smo z nestrpnostjo poslušali uvrstitve od 17 do prve ekipe. Prav neverjetno so se vsi spraševali kaj je s temi upokojenci saj so kar naprej hodili po pokale in medalje sedaj pa še so ženske ekipne zmagovalke , moški pa tretji. Pravi vrhunec navdušenja pa je bil zaključek ko je vodja naše ekipe že pred razglasitvijo z roko v roki popeljal svojih 25 članov proti odru. Voditeljica nas je hotela ( namerno, za šalo ) presenetit , da je zmagovalec druga ekipa. Mi pa smo z nasmehom nadaljevali pot proti odru , kjer je nato ob bučnem ploskanju bilo zares razglašeno , da je letošnji prvak zopet ekipa KU-GORENJE.

Naša ekipa je tokrat osvojila 6 pokalov in veliko število medalj za kar jim gredo res iskrene čestitke z veliko željo da bi tudi ob dobrem zdravju in tako tekmovalno voljo nadaljevali še veliko let.

Športni referent

Franc Tamše