Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 21. november 2014, Velenje

ZAKLJUČEK SEZONE ZA ŠPORTNIKE >KU-GORENJA<

ZAKLJUČEK SEZONE ZA ŠPORTNIKE >KU-GORENJA<

Zaključek športne sezone

Tudi letos je bilo v četrtek 20.11.2014. zvečer ob zaključku športne sezone, prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE v kolodvorski restavraciji. Udeležba je bila tako kot vsako leto, tudi letos velika. Prišlo je kar 80  udeležencev od 120 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku. Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov KU-GORENJA,  občasno ukvarja v različnih športnih panogah  Čez leto se ukvarjamo v naslednjih športnih panogah :                

      Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado, odbojko, smučanje, tenis, kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici. Vsako leto sodelujemo na regijskih in državnih prvenstvih, odvisno kam se kakšna ekipa plasira. Ko že govorimo o državnih prvenstvih lahko povemo, da smo letos presegli skoraj vse norme ki jih lahko od naših športnikov pričakujemo. Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar pet prvih mest, kar pomeni petkratno sodelovanje na državnih prvenstvih. Ravno teh pet nastopov na državnih prvenstvih je pretekli teden pokazalo poročilo iz ZDUSA, da so sigurno tudi naše ekipe prispevale z svojimi uvrstitvami na dosežen uspeh šaleške športne zveze po pokrajinah z doseženim 4 mestom od 13 pokrajin. Ta napredek se kaže v zadnjih treh letih, saj je naša pokrajina bila z rezultati leta 2010 na 13 mestu, lani na 5 in letos že na 4 mestu. Zaradi vseh teh uspehov smo bili na srečanju upokojencev ob velenjskem jezeru tudi razglašeni za občinske prvake, kar nam je še posebej v ponos, ker letos praznuje naš klub deseto obletnico obstoja. Naši uspehi so bili letos nagrajeni z rekordnim številom osvojenih pokalov 20 kar je našo vitrino zelo utesnilo, vendar je še mesta za vnaprej. To ni uspelo še nobenemu klubu ali društvu upokojencev iz šaleške regije doslej. Prva mesta smo osvojili v Pikadu – ženske, Kegljanju – ženske, Streljanju –ženske, Ribolov – moški ( drugo mesto ) in v Šahu – moški in ženske.    

Redno pa vsako leto sodelujemo na GORENIJADI, – ( letos je bila 6 septembra ), kjer smo letos osvojili že drugič PRVO mesto izmed 20 sodelujočih ekip. Naša ekipa je letos sodelovala v šestih disciplinah od možnih sedem . Za vse te discipline je bilo potrebno kar 40 naših udeležencev ( od 48 možnih z nogometom ). Največ uspeha so dosegle ženska in moška ekipa v namiznem tenisu – prvo mesto, ter kegljači in kegljačice, ki so osvojili druga mesta. Tudi strelci so bili odlični na tretjem mestu, strelke pa so bile celo zmagovalke na prvem mestu. Tudi naše tenisačice so se odrezale odlično z doseženim tretjim mestom. Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja v začetku septembra, pa je že prišel konec meseca septembra, ki je namenjen za državna prvenstva.               

      Tako so se najprej odpravili na pot v Ptuj tekmovalci v RIBOLOVU. Tam je nastopilo 13 moških ekip. Po zelo napornem tekmovanju se je naša ekipa dobro uvrstila na deseto mesto. Že naslednji dan je odšla naša ženska strelska ekipa v Postojno, kjer je izmed devet nastopajočih ekip osvojila odlično šesto mesto. Prav nihče pa ni pričakoval to kar se je čez nekaj dni pozneje zgodilo v malem mestu ob srebrni reki Soči – KANALU.                

      Tukaj so nastopile naše tekmovalke v PIKADU. Nastopilo je 15 moških in 15 ženskih ekip  ki ga je organiziralo DU-Kanal. Ob neverjetno hladnokrvnem nastopu so naše tekmovalke presenetile vse navzoče in z veliko prednostjo osvojile prvo mesto, za kar jim še enkrat iskreno čestitamo. Naše kegljačice so se letos že četrtič uvrstile na državno prvenstvo ( ker druga društva v regiji nimajo ženskih ekip ), ki je bilo 9 oktobra v Tržiču.     

Tokrat so naše tekmovalke nastopile nekoliko oslabljene, kar se je kasneje izkazalo, da kljub dobri zamenjavi ni bilo dovolj. Izmed deset nastopajočih ekip so na žalost naše tekmovalke zasedle deseto mesto. Klub temu ni bilo slabe volje, kajti pri kegljanju je skoraj nemogoče konkurirati dosti močnejšim tekmovalkam, ki nastopajo še vedno kljub letom v prvi slovenski ligi. Ne smemo pa pozabiti še našo moško ekipo v ŠAHU, ki je nastopila na državnem prvenstvu v Mozirju in osvojila šesto mesto od petnajst sodelujočih ekip. Poleg naših neumornih tekmovalcev v Namiznem tenisu, ki nas skozi vse leto predstavljajo na vseh koncih Slovenije, moramo letos še posebej pohvaliti našo Balinarsko ekipo, ki je v ligi SA-ŠA dosegla izreden uspeh na kraju z osvojitvijo DRUGEGA mesta. V tej ligi je sodelovalo dvanajst ekip, zato je dosežek ekipe Gorenja še toliko več vreden. Ekipa res šteje samo pet tekmovalcev, vendar je v tej ekipi končno postal timski duh. To pomeni, kar je bilo tudi preizkušeno, da kdor koli je manjkal se to ni poznalo na rezultatu pa čeprav je bilo včasih tudi težko vzdržati.     

Na našem zaključku sezone pa je bistvo srečanja v tem, da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta v naslednjih disciplinah:     

Šah, namizni tenis, ribolov, streljanje, pikado, smučanju, kegljanju in balinanju. Na kraju tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE, za pomoč, da lahko vse to izpeljemo. Še posebno pa bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjem posameznih sekcij, enako vsem sodelujočim posameznikom, brez katerih ne bi bilo uspehov, ki sem jih predstavil. Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa še boljše rezultate.

Športni referent KU-GORENJE Franc Tamše