Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 24. april 2015, Velenje

4. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

4. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano četrto kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.

 V zahodni skupini je bil tokrat težko pričakovan derbi med domačimi Kavčami in gosti Gorenja. Med samo igro pa se je izkazalo , da je bilo od derbija samo    » d « ,

ker je bila ekipa Gorenja v popolnoma podrejeni vlogi. Nepričakovan slab dan je imela ekipa Gorenja , tako , da je na kraju lahko bila  še zadovoljna z rezultatom   6 – 2 za ekipo Kavč.

 Ob istem času se je podobna situacija dogajala na Gorici kot damačini in gosti  iz Topolšice . Po hudem boju in z zadnjim metom je nato zmagala ekipa Gorice z rezultatom 5 – 3, pa čeprav je bila punt razlika na kraju enaka 33-33.

Tudi tekma v Topolšici med Šmartnim ob Paki in Vinsko goro je bila nekoliko presenetljiva po rezultatu 7-1 , saj nihče ni pričakoval tako velik poraz Vinske gore , ki je pred tekmo bila v vlogi favorita.

Ekipa Premogovnika je bila v tem kolu prosta.

 V četrtem krogu je tako prišlo do spremembe na vrhu zahodne lestvice , ki so ga zavzele Kavče 6 točk, pred Gorenjem 6 točk itd..

 V vzhodnem delu lige so bili tokrat rezultati več ali manj po pričakovanjih : Polzela – Dobrna 6-2 , Šentjur – Vrbno, Vrbica 8 – 0 , Slovenske Konjice – Prebold 6 -2.

 Nekoliko bolj oster boj je bil v Slovenski Bistrici kot domačini in gosti Gorica pri Slivnici , ki se je končal tesno z rezultatom 5 – 3 za domače moštvo.

 Trenutno po četrtem krogu  v vzhodni lestvici vodijo Slovenske Konjice 7 točk pred Preboldom 5 točk itd..

 

T.F.