Športni dogodki in tekmovanja

Sreda, 8. april 2015, Velenje

1. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

1. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano prvo kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.

Že na začetku se je pokazalo , da bodo tudi v tej sezoni zelo zanimiva srečanja , pa čeprav je liga deljena na dva dela -vzhod in zahod.

Tako je bilo zelo razburljivo že na začetku v Slovenski Bistrici , kjer sta se v vzhodnem delu srečali ekipi Bistrice in Polzele. Po srditem dvoboju je imela Bistrica malo več sreče , saj je zmagala z 5 : 3 z vsega eno točko prednosti.

Ostali rezultati v vzhodni skupini so bili še naslednji : Slovenske Konjice – Šentjur 6 : 2 , Prebold – Dobrna 6 : 2, in Gorica pri Slivnici – Vrbno,vrbica 8 : 0

 

Vzahodnem delu pa je bil na balinišču v Velenju dolgo pričakovan mini derbi kola med Gorenjem in novincem v ligi Premogovnikom.

Na igrišču so le dan prej zamenjali peščeno podlago , zato nobena ekipa ni bila v prednosti kar se pogojev igranja tiče. Za še dodatno težavo je poskrbelo   še vreme saj je bilo zelo mrzlo in vetrovno.

Toda tudi to ni zaustavilo ekipe Gorenja , ki je rutinirano premagala ekipo Premogovnika z rezultatom 6 : 2. Vendar moramo priznati , da bo ekipa Premogovnik kot novinec še marsikoga presenetila z svojim resnim pristopom do igranja.

Ostala srečanja v zahodnem delu lige so bila naslednja : Kavče – Šmartno ob Paki 6 : 2 , Topošica – Vinska gora 6 : 2, in Gorica je bila v tem kolu prosta.

 

 

T.F.