Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 29. maj 2015, Velenje

9. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

9. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano  deveto  kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.

 V zahodni  skupini je bil v torek zjutraj derbi kola med  Topolšico in  Premogovnikom. Po zelo ostrih igrah je bila sreča naklonjena ekipi Premogovnika , ki je iztržila neodločen rezultat 4 – 4.

Nato pa sta bila v četrtek dva dvoboja , ki sta  se končala zelo tesno z enakim rezultatom  5 – 3 za  domačine. Prvi je bil med Gorenjem in Šmartnim ob paki , drugi pa uro pozneje med Kavčami in Gorico.

Ekipa Vinske gore je bila to kolo prosta.

Trenutni vrstni red po devetih  kolih je v zahodni skupini naslednji : prvo mesto Premogovnik 11 točk, drugo mesto  Gorenje 10 točk , tretje mesto Kavče 10 točk , itd.

 Malo lažje stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini , kjer je bilo zelo presenetljivo v Gorici pri Slivnici , kjer sta se med sabo pomerile ekipi Gorica kot domačin proti Dobrni. Čeprav je na kraju imela Gorica veliko večjo punt razliko , pa je bil rezultat tudi točkovno presenetljiv 8 – 0.

Srečanje med Vrbnim,Vrbica in Polzelo so z lahkoto opravili gosti , ki so zmagali kar 2 – 6 .

Enako se je zgodilo tudi v Preboldu , kjer je imel trenutno vodeči domačin lahko delo  proti Šentjurju , ko je na koncu bil rezultat 6 – 2 za domačine 

Tekma med Slovenskimi konjicami in Slovensko Bistrico je bila  za domačine zelo rutinirano dobljena z rezultatom 6 – 2.

Trenutno  v vzhodni skupini je vrstni red naslednji : prvo mesto zaseda Prebold 13 točk , drugo mesto ima Slovenske Konjice 12 točk , tretja pa  je Gorica pri Slivnici 10 točk , itd.

 

T.F.