Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 21. maj 2015, Velenje

8. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano  osmo kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.

V zahodni  skupini je bil v torek zjutraj derbi kola med  Premogovnikom in Gorenjem . Ekipi Gorenja tokrat ni bila naklonjena sreča pa čeprav je odlični Meža Mirko popolnoma onesposobil najboljšega domačina Zlatkota v igri enojk. Ostali dvoboji pa so bili zelo izenačeni saj je na kraju imela ekipa Gorenja punt razliko eno piko v svojo korist , vendar je Premogovniku v zadnjem lučaju uspelo izvleči zmago z 6 – 2.

Istočasno je bila tekma v Vinski gori proti Topolšici , kjer je tudi do zadnjega lučaja bilo hudo napeto . Tekma se je končala neodločeno 4 – 4.

Popoldne je bil še obračun v Topolšici med domačini Šmartno ob Paki in Kavčami. Domačini so nastopili nekoliko oslabljeni , pa vendar so po hudem boju le slavili zmago 5 – 3.

Trenutni vrstni red po osmih kolih je v zahodni skupini naslednji : prvo mesto Premogovnik 10 točk, drugo mesto Topolšica 8 točk , tretje mesto Gorenje 8 točk , itd. Podobne stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini , kjer je bilo zelo presenetljivo v Šentjurju , kjer sta se med sabo pomerile ekipi Vrbica kot domačin proti Gorici iz Slivnice. Čeprav je na kraju imela Gorica veliko večjo punt razliko , pa je bil rezultat točkovno izenačen 4 – 4.

Srečanje med Polzelo in Slovensko Bistrico so z lahkoto opravili domačini , ki so zmagali kar 8 – 0 .

Enako se je zgodilo tudi v Šentjurju proti Slovenskim Konjicam , ko je na koncu bil rezultat 8 – 0 za domačine. 

Tekma med Dobrno in Preboldom je bila preložena zaradi vremena.

Trenutno  v vzhodni skupini je vrstni red naslednji : prvo mesto zaseda Prebold 11 točk , drugo mesto ima Slovenske Konjice 10 točk , tretji pa  je Šentjur 9 točk , itd.

 

T.F.