Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 15. maj 2015, Velenje

7. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

7. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano sedmo kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju, kjer sta oba vodilna v svojih skupinah izgubila.

V zahodni skupini vztrajno nadaljujejo z presenečenji igralci Premogovnika , ki so tokrat kot domačin prepričljivo ugnali favorizirane Kavče z največjim možnim rezultatom 8 – 0. Še posebej moramo tokrat pohvaliti igri Zlatkota , ki je kot za stavo izbijal , in  Mirkota , ki pa je neverjetno dobro bližal.

Že drugi dan pa je pripravila ekipa Vinske gore podobno presenečenje proti gostom Gorenja , ki se nikakor niso mogli upirati domačinom , ki so na kraju slavili z 6 -2. Verjetno je Štefan upognil igrišče proti svojemu domu , da so kroglje tako zavijale.

Sledilo je še eno srečanje v Topolšici med domačinom Šmartno ob Paki in Gorico. Tukaj je tudi bilo zelo pestro vse do kraja , kjer je Gorici uspelo iztržit neodločen rezultat 4 – 4.

Ekipa Topolšice je bila to kolo prosta.

Z tem kolom je bil končan prvi del tekmovanja v Štajerski ligi v Balinanju , ki pa se že naslednji teden nadaljuje.

Trenutni vrstni red v zahodni skupini je naslednji : prvo mesto zaseda ekipa Premogovnika 8 točk , drugo je Gorenje 8 točk , tretje pa Kavče 8 točk , itd.

Podobne stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini , kjer je bilo zelo

presenetljivo v Dobrni . Ekipa Slovenskih Konjic je prišla kot velik favorit , vendar so domačini dali vse od sebe in jih premagali z kar neverjetnih 8 – 0.

Tudi v Gorici pri Slivnici se Polzela ni mogla upirati domačinom , saj je prepričljivo izgubila z rezultatom 6 – 2 za domačine. Enako se je zgodilo Slovenski Bistrici , ki je v Šentjurju izgubila z 6 -2. Prebold pa je tokrat izkoristil gostovanje pri zadnje uvrščenem moštvu Vrbice , ki ga je premagal z rezultatom 6 – 2 in se tako prebil na prvo mesto v vzhodni skupini.

Trenutno po prvem delu v vzhodni skupini je vrstni red naslednji : prvo mesto zaseda Prebold 11 točk , drugo mesto ima Slovenske Konjice 10 točk , tretja pa  je Dobrna 8 točk , itd.

 

T.F.