Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 2. maj 2015, Velenje

5. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

5. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano peto kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju, ki mu lahko rečemo » kolo presenečenj «.

V zahodni skupini je bilo  srečanje med Vinsko goro in Gorico , kjer je Gorica po hudem boju na kraju z veliko sreče izvlekla neodločen rezultat 4 : 4.

Že dan kasneje pa je imel Premogovnik hude težave doma z ekipo iz Šmartnega ob Paki , ker so le ti po prvem delu vodili 4:0. Po dobrih igrah v dvojicah pa jim je le uspelo izenačenje , tako , da je na kraju le bil rezultat 4 : 4.

Še isti dan je bila na sporedu v Topolšici tekma med domačini in Kavčami.

Ekipa Kavč je prišla v prepričanju po dobri igri iz četrtega kroga kot favorit, vendar so se domačini dobro pripravili na njih in jih premagali z velikim  rezultatom  6 : 2.

Tako je sedaj v zahodni skupini prevzela vodstvo ekipa Topolšice 7 točk , drugo pa je Gorenje 6 točk , itd.

Ekipa Gorenja je bila v tem kolu prosta.

          Podobne stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini , kjer je bilo zelo napeto v Gorici pri Slivnici proti gostom iz Slovenskih Konjic. Čeprav so domačini imeli veliko prednost v punt razliki , pa so se na kraju morali zadovoljit z neodločenim rezultatom 4 : 4. Konjičani se niso predali vse do zaključnega meta in to jim je prineslo točko.

Presenečenje je tokrat pripravila tudi Vrbica, ki je osvojila prvo točko proti zelo dobri Slovenski Bistrici. Rezultat je bil : Vrbno  – Slovensks Bistrica 4 : 4 .

Malo lažje delo je tokrat imel Šentjur , ki je gostoval v Dobrni pa čeprav je tudi to del presenečenja , saj je zmagal z  2 : 6.

Ekipi Prebolda in Polzele sta tekmo prestavili zaradi nepopolnih ekip (prazniki).

Po petem krogu tako v vzhodni skupini vodijo Slovenske Konjice 8 točk , druga je Slovenska Bistrica 6 točk itd.

 

 

T.F.