Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 19. junij 2015, Velenje

12. krog štajerske lige v balinanju

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano dvanajsto kolo Štajerske lige upokojencev v balinanju.
V zahodni skupini je bilo v sredo balinanje regijsko prvenstvo šaleške zveze, zato so se vsa tri srečanja v Štajerski ligi – zahod – odigrala v četrtek.
Najbolj zanimivo in razburljivo je bilo v Vinski gori proti gostom iz Gorice, kjer se je po hudem boju končalo srečanje z delitvijo točk 4 – 4.
Šmartno ob Paki pa je v Topolšici kot domačin gostilo zelo bojeviti Premogovnik. Po zelo dobri igri je tokrat Premogovnik se z lahkoto oddolžil za neodločen rezultat v prvem delu doma. Tokrat je slavil z rezultatom 2 – 6 v korist Premogovnika.
Tudi v tem krogu je bil derbi kola v Kavčah kot domačini in gosti iz Topolšice. Tudi Topolšica je morala, tako kot vse ostale ekipe, priznati premoč na svojem igrišču, ekipi Kavč z rezultatom 6 – 2.
Ekipa Gorenja je bila to kolo prosta.
Trenutni vrstni red po dvanajstih kolih je v zahodni skupini naslednji : prvo mesto Premogovnik 14 točk, drugo mesto Gorenje 14 točk, tretje mesto Topolšica 13 točk, itd. 
Zelo zanimive stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini, kjer je bilo zelo pestro v Slovenskih Konjicah. Tu je namreč bil derbi kola med Konjicami in Gorico pri Slivnici, saj trenutni položaj obeh ekip je točkovno tik pod vrhom lestvice. Kljub temu, da je na kraju bila punt razlika precej na strani Gorice, pa se je srečanje končalo neodločeno 4 – 4. Po končanem tekmovanju sta verjetno obe ekipi bili precej razočarane.
Savinjski dvoboj med Polzelo in Preboldom je prepričljivo pripadel domačinom z rezultatom 6 – 2, kar kaže, da je Polzela začela pohod na tisto mesto, ki ga je preteklo leto imela.
Tudi v Šentjurju je imel domačin dokaj lahko delo proti gostom iz Dobrne, saj je zmagal z 6 – 2.
Zanimivo srečanje pa je bilo v Slovenski Bistrici, kjer je gostovala Vrbica iz Vrbneg , saj so domačini postavili letošnji rekord v punt razliki (52 : 12 ) in zmagali z rezultatom 8 – 0.
Trenutno v vzhodni skupini je vrstni red naslednji : prvo mesto zaseda Polzela 16 točk, drugo mesto ima Gorica pri Slivnici 15 točk, tretji pa je Prebold 14 toč, itd.

T.F.