Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 18. junij 2015, Velenje

Regijsko prvenstvo v balinanju 2015

Regijsko prvenstvo v balinanju 2015

Balinanje

V sredo je bilo na balinišču Premogovnika Velenje tekmovanje DU- velenjske regije v Balinanju,Udeležilo se ga je 5 moških in 4 ženske ekipe.Tudi naše društvo DU-Gorenje je nastopilo z moško in žensko ekipo.Za ženske so nastopile : Meža Ivana, Lozič Marica, Senčar Marija , Jakop Doroteja in Komljenovič Manda.Za moško ekipo pa so nastopili: Ocepek Mitja ,Vidali Jože, Djordjevič Miodrag, Meža Mirko in Kamenicki Ivan.
Kljub temu , da je skoraj celo noč deževalo je bilo lepo pripravljeno balinišče. Toda naše obe ekipi tokrat nista imeli niti kančka sreče. Moški so igrali štiri tekme in dve zmagali , dve pa izgubili .Rezultat tega je bil , da je moška ekipa zasedla 3 mesto.

Pri ženskah je bilo malo slabše , saj so prvo tekmo zmagale proti Šmartnem z 7 : 4 nato pa so drugo izgubile proti Velenju 4 : 5 in nato še proti Pesju 5 : 6 in so zaradi punt razlike pristale na četrtem mestu.

Razvrstitve ekip so bile naslednje : 
Moški Ženske
1. DU – Velenje 1. DU – Velenje
2. DU – Šoštanj 2. DU – Pesje
3. KU – Gorenje 3. DU – Šmartno ob Paki
4. DU – Vinska gora 4. KU – Gorenje
5. DU – Šmartno ob Paki
Po rezultatih sodeč ne moremo biti preveč dobre volje , vendar s pogledom na lansko sezono to ni bilo nobeno presenečenje, saj so bili rezultati lani skoraj enaki le , da so moški tokrat bili za dve mesti višje.Kljub temu , da v balinanju veliko zadnje čase treniramo , bo verjetno še prišel čas , da bodo tudi rezultati boljši. Za obupat pač ni saj se da z treningi tudi velikokaj popraviti.

T.F.