Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 15. junij 2015, Velenje

11. krog - balinanje

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano enajsto kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.
V zahodni skupini je bila v torek popoldne tekma med Topolšico kot domačini in gosti iz Gorice. Tekma je bila zaradi vremenskih razmer komaj na meji regularnosti saj je vmes deževalo, zato se je igralo skoraj do noči. Po vseh teh dogodkih je domačin Topolšica relativno lahko opravil z gosti iz Gorice z rezultatom 6 – 2.
Že naslednje jutro pa je bil v sončnem parku derbi kola med Gorenjem in Kavčami. Tokrat so domačini Gorenjčani zelo spšroščeno zaigrali in brez večjih problemov z lahkoto premagali Kavče 6 – 2 .
V Vinski gori je bilo še srečanje med domačini in gosti iz Šmartnega ob Paki, ki pa so ga domačini dokaj gladko zmagali 6 – 2.
Ekipa Premogovnika je bila to kolo prosta.Trenutni vrstni red po enajstih kolih je v zahodni skupini naslednji: prvo mesto Gorenje 14 točk, drugo mesto Topolšica 13 točk, tretje mesto Premogovnik 12 točk, itd.

Zelo zanimive stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini, kjer je bilo zelo pestro v Preboldu kjer so se domačini udarili z zelo dobrimi gosti iz Slovenskih Konjic. Po končanem tekmovanju so bile verjetno obe ekipi razočarane z neodločenim rezultatom 4 – 4. 
Tudi v bližnji Dobrni je bil lokalni derbi, kjer so morali domačini priznati poraz proti čedalje boljši Polzeli 3 – 5.
Srečanje med Vrbico-Vrbno in gosti iz Šentjurja je zelo prepričljivo dobila gostujoča ekipa 0 – 8.
Presenetljivo z enakim rezultatom 8 – 0 pa je Gorica pri Slivnici opravila z gosti iz Slovenske Bistrice.
Trenutno v vzhodni skupini je vrstni red naslednji : prvo mesto zaseda Gorica pri Slivnici 14 točk, drugo mesto ima Polzela 14 točk, tretji pa je Prebold 14 točk, itd.

T.F.