Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 5. junij 2015, Velenje

10. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

10. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano deseto kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.
V zahodni skupini je bil v sredo popoldne derbi kola med prvim Premogovnikom in zadnjim na lestvici – Vinsko goro. Po zelo ostrih igrah je bila sreča naklonjena ekipi Premogovnika , ki je iztržila v zadnjih lučajih neodločen rezultat 4 – 4.
Nato pa sta bila v četrtek dva dvoboja , ki sta se končala dosti lažje. Predvsem v Topolšici je domačin dobesedno pometel z gosti iz Šmartnega ob Paki 8 – o. Na Gorici pa je bilo zelo izenačeno srečanje med domačo Gorico in Gorenjem. Tokrat moramo povedati , da je imelo Gorenje veliko sreče , saj je tekmo dobilo v zadnjem obratu z rezultatom 6 – 2.
Ekipa Kavč je bila to kolo prosta.
Trenutni vrstni red po desetih kolih je v zahodni skupini naslednji : prvo mesto Premogovnik 12 točk, drugo mesto Gorenje 12 točk , tretje mesto Topolšica 11 točk , itd.

Malo lažje stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini , kjer je bilo zelo
presenetljivo v Šentjurju kjer je bil dvoboj med domačini in gosti iz Gorice pri Slivnici . Čeprav so domačini imeli punt razliko v svojo korist , pa so kljub temu izgubili z rezultatom 2 – 6 za Gorico.
Enako se je dogajalo v Slovenski Bistrici proti gostom iz Prebolda , vendar so tukaj domačini imeli dosti lažje delo saj so zmagali z rezultatom 6 – 2. Ostali dve srečanji med Polzelo in Slovenskimi Konjicami ter srečanje med Dobrno in gosti Vrbno izVrbice so se končali z lahkoto obakrat za domačine 8 – 0.
Trenutno v vzhodni skupini je vrstni red naslednji : prvo mesto zaseda Prebold 13 točk , drugo mesto ima Gorica pri Slivnici 12 točk , tretja pa je Polzela 12 točk , itd.

T.F.