Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 26. september 2015, Velenje

4. kolo štajerske lige v balinanju

Balinanje

V četrtem kolu razigravanja v balinarski ligi za mesta od ena do štiri, je bila v torek odigrana na balinišču v Velenju tekma med Gorenjem in Gorico pri Slivnici. Da je bilo to srečanje za obe ekipi zelo pomembno se je videlo tudi v družbi velikega števila navijačev, predvsem iz ekipe Premogovnika. Po zelo izenačenem dvoboju je na kraju imela ekipa Gorice veliko sreče, da se je končalo 2 – 6 v njihovo korist, z minimalno razliko v točkah (29 – 30). Zelo zanimivo srečanje pa je sledilo drugi dan v Polzeli, kjer so domačini gostili ekipo Premogovnika. Rezultat med Polzelo in Premogovnikom je bil neverjetno lahko dobljen 7 – 1 za domačo ekipo z veliko punt razliko (46 – 19 ) v korist Polzele. Trenutni vrstni red ekip po četrtem krogu razigravanja od prvega do četrtega mesta je naslednji : 1. Gorica pri Slivnici 8 točk, 2. Polzela 4 točke, 3. Premogovnik točki, 3. Gorenje 1 točka.

V drugi skupini od petega do osmega mesta pa je tokrat ponagajalo vreme, tako, da je bila odigrana samo tekma v Šentjurju proti gostom iz Topolšice. Domačini so jo prepričljivo dobili z rezultatom 6 – 2. Druga pa bi morala biti odigrana v Kavčah med domačini in gosti iz Slovenskih Konjic. Tukaj jo je zagodlo vreme z dežjem in je tekma prestavljena na kasnejši termin.  Trenutno je vrstni red ekip v razigravanju od petega do osmega mesta po nepopolnem igranju naslednji : 1. Šentjur 6 točke, 2. Topolšica 4 točke, 3. Kavče 2 točka, 4. Slovenske Konjice 2 točki.

Tretja skupina za mesta od devet do dvanajst je imela enake probleme z vremenom, zato je bila odigrana samo ena tekma. To je bilo povratno srečanje med Gorico in gosti iz Prebolda. Domčini kakor že vemo prvo srečanje kot gosti niso hoteli igrati, sedaj pa so se z vso močjo revanširali za tisti poraz brez boja, ker so jih sedaj prepričljivo premagali z rezultatom 6 – 2 in veliko točkovno razliko ( 45 – 21 ). Sosedski derbi med Dobrno in Vinsko goro, pa je bil zaradi dežja prestavljen na kasnejši termin.

Trenutni vrstni red ekip v razigravanju od devetega do dvanajstega mesta je naslednji : 1. Prebold 6 točk, 2. Gorica 4 točke, 3 Vinska gora 2 točki .4. Doberna 2 točki . Četrta skupina za mesta od trinajstega do petnajstega mesta bi morala imeti to kolo po razporedu srečanje med Vrbnom iz Vrbice in gosti iz Slovenske Bistrice.Po pogovoru med vodjema obeh ekip, je vodja ekipe iz Slovenske Bistrice srečanje zaradi zdravstvenih težav igralcev predal brez borbe. Tako je to srečanje bilo registrirano 8 – 0 za domačine in točkovno razliko ( 28 – 0 ).

Ekipa Šmartnega ob Paki je bila to kolo prosta. Trenutni vrstni red ekip v razigravanju od trinajstega do petnajstega mesta je naslednji : 1. Vrbno , Vrbica 4 točke, 2. Šmartno ob Paki 2 točki, 3. Slovenska Bistrica 2 točki.

Pri vseh teh zapletih z vremenom, bi lahko rekli, da so nepotrebni, ker vsi vemo, da se lahko tekme odigrajo od ponedeljka do četrtka. Kakšno je pa bilo vreme od ponedeljka pa do srede pa vsi vemo, samo vremensko napoved je treba spremljat.???

 

 T.F.