Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 24. september 2015, Velenje

Tekmovalke KUG v pikadu tik pod vrhom

Tekmovalke KUG v pikadu tik pod vrhom

Pikado

V sredo 23.09.2015 je bilo v PLANICI v organizaciji DU- RATEČE izvedeno državno prvenstvo za upokojence v PIKADU. Naša ženska ekipa KU-Gorenje je že tretje leto zapored nastopila na tem tekmovanju, kjer dosegajo odlične rezultate, saj so lani celo bile prvič državne prvakinje. Tokrat smo se zgodaj zjutraj ob 5,30 uri odpravili na pot z avtobusom, ki ga je organizirala Šaleška pokrajinska zveza društev upokojencev Velenje.

Ker pa so bili tekmovanja udeleženi tudi moška ekipa iz DU-Velenje, in ženska DU – Pesje, smo se dogovorili, da na pot vzamemo tudi nekaj navijačev in pohodnikov. Tako je bil avtobus dobro zaseden in med potniki je bil tudi predsednik OSŠPZDU gospod Konrad Steblovnik, ter vodnik pohodnikov Jančič Miran.

Organizatorji tekmovanja DU – Rateče so to tekmovanje organizirali prvič, zato so se nehote opazile ne izkušnje pri samem poteku tekmovanja. Najbolj je bil moteč prostor za samo tekmovanje, ki je bil preveč utesnjen, saj naše tekmovalke niso imele niti prostora kam odložit prtljago ( torbice, jakne itd.). Potem pa se je začelo in naša ekipa je morala kot državni prvak preteklega leta nastopiti prva. Ko so začele metati, pa so ugotovili, da nimajo dovolj sodnikov. Zato so morali ustaviti in dati avtomate nazaj na ničlo. Potem se je tekmovanje lahko nadaljevalo od začetka.

Vse to kar se je med tem časom dogajalo, pa je za našo ekipo bilo usodno, saj so se tekmovalke znervirale, kar se je na koncu poznalo pri rezultatu, saj so po prvem delu pristale šele na osmem mestu od petnajstih ekip. Po prvem delu je sledil za naše igralke dolgi premor, ker so nadaljevale moške ekipe, zato se naše tekmovalke niso dobro počutile v utesnjenem prostoru, kjer ni bilo dovolj prostora, da bi se usedel, popil kavo ali čaj itd.. Da je bilo vse še toliko slabše je poskrbelo vreme saj je skozi močno deževalo, tako, da še v okolico nisi mogel na sprehod, ker nismo imeli dežnikov. Vse to kar se je zgodilo, pa na srečo, naših tekmovalk ni razočaralo, marveč jih je pozitivno razjezilo ?? V drugem delu je bil razpored nastopov od zadnjega proti prvemu mestu.

Kar verjeti nismo mogli kako lep rezultat so naredile naše tekmovalke v drugem krogu ( 1382 ), kar jih je zavihtelo na kraju pod sam vrh in so le za 61 točk zaostale za ekipo iz DU – Bovec.

Za našo ekipo so nastopile igralke : Bračič Olga   ( 600 ) Lovrakovič Marija ( 619 ), Jakop Doroteja ( 563 ) in Flis Silva ( 730 ).

Med tem časom so se tudi naši pohodniki vrnili iz Tamarja, nažalost vsi premočeni, tako, da so lahko tudi oni opazovali in navijali za našo ekipo. Za tem programom pa je sledila podelitev priznanj, medalj in pokalov. Naša ekipa je dobila priznanje, medalje in pokal. To pa še ni bilo vse , kajti med razglasitvijo smo ugotovili, da je naša tekmovalka Silva Flis zasedla drugo mesto med posameznicami (730 –točk ), za kar je dobila lepo medaljo.

Zelo utrujeni vendar več kot dobre volje smo se pozno zvečer srečno pripeljali do doma polni lepih vtisov, ki smo jih ta dan doživeli.

Našim tekmovalkam še enkrat velike čestitke in želja, da bi še naprej bile tako dobre in zdrave.

 

T.F.