Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 21. september 2015, Velenje

4. državno prvenstvo ribičev upokojencev Slovenije 2015

4. državno prvenstvo ribičev upokojencev Slovenije 2015

Ribolov

Na regijskem tekmovanju v lovu rib ŠPZDU Velenje, smo dosegli 1. mesto in se že drugič uvrstili na državno prvenstvo Slovenije, tokrat v organizaciji DU Markovci pri Ptuju 17.9.2015. Tekmovanje je predvideno na jezeru v Prvencih, o katerem gre glas, da ima zelo veliko rib, predvsem krapov in da so res veliki. To je spodbudno, a tudi zaskrbljujoče, kakšen pribor bo zadržal ribo na trnku do zajetja s pometalno mrežo.

Našo ekipo so sestavili: Lamovšek Vili, Vreča Branko, Klopotan Štefan in Urbanc Rudi. Na trening in tekmovanje sta bila povabljena tudi lanska tekmovalca Klauzner Franc in Widmajer Vlado.

Ekipa se je sestala 9.9. v Velenju, da se dogovori o vrsti hrane za privabljanje rib, o vabah in vrsti najprimernejšega pribora.

15.9. smo se udeležili uradnega treninga, kjer se lahko preizkusi ribolovni pribor, hrana za privabljanje in tudi vabe. Na treningu se je res izkazalo, da imajo res velike ribe, ki znajo tekmovalca utruditi in tudi ribiške palice so pokale.

V četrtek 17.9. smo se že ob 5.15 odpeljali z parkirišča pri Centru Nova proti Markovcem. Zbor tekmovalcev je bil že ob 7.uri pri Ribiškem domu ŠRD Prvenci. Med vožnjo je bilo kljub dobremu razpoloženju, največ govora o ribolovu. Takoj po prihodu je bilo že žrebanje štartnih številk, sledili so pozdravni govori in objava propozicij tekmovanja in seveda tudi za zajtrk je bilo poskrbljeno.

Ob 8.uri so tekmovalci smeli vstopiti v ribolovni prostor. Dve uri je bilo določenih za pripravo, od 10.00 do 13.00 pa so ribiči pokazali kaj znajo. Precej ribiških vrvic je bilo potrganih, celo kakšna palica ni zdržala moči ribe. To ja najbolj občutil naš Klopotan Štefan, a tudi drugim trem ni bilo prizanešeno. Tekmovalcu iz Novega mesta je krap odpeljal 10 metrsko palico, medtem ko za trenutek ni bil pozoren.

Po končanem tekmovanju je komisija stehtala ulov, izračunala rezultate. Po kosilu je bila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov in priznanj in zaključni govori.

Naša ekipa je zasedla 7. mesto od 12-ih ekip, kar je zelo lep uspeh, saj je bila konkurenca precej huda.

Dobro razpoloženi smo se pozno popoldne vrnili domov. Pa še nekaj fotografij za lažjo predstavo.

Edo Grazer