Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 5. september 2015, Velenje

1. kolo štajerske lige v balinanju

1. kolo štajerske lige v balinanju

Balinanje

Pretekli teden se je začelo nadaljevanje, oziroma razigravanje v Štajerski ligi za   upokojence v balinanju.

Že v sredo je bilo zelo zanimivo srečanje na balinišču v sončnem parku , kjer je domačin Premogovnik gostil ekipo Polzele. Po zelo izenačenem prvem delu je na kraju bil prepričljivo boljši Premogovnik , ki je slavil zmago z rezultatom  6 – 2 .

Že naslednji dan pa je ekipa Gorenja gostovala v Gorici pri Slivnici. Prvi del je ekipa Gorenja delovala nekoliko nesigurno , vendar v nadaljevanju je bila popolnoma enakovredna domačinom. Na kraju pa ji je nekoliko zmanjkalo sreče saj je izgubila z minimalnim rezultatom 5 – 3.

Trenutni vrstni red ekip od 1 – 4 mesta je naslednji: 1. Premogovnik 2 točki ,  2. Gorica pri Slivnici 2 točki, 3.Gorenje 0 točk, 4. Polzela 0 točk.

V skupini od petega do osmega mesta pa sta se tokrat obe srečanji med ekipami Topolšica – Šentjur in Slovenske Konjice – Kavče , končale z enakim rezultatom    4 – 4.

Trenutni vrstni red od petega do osmega mesta je naslednji : 1. Kavče 2 točki, 2. Topolšica 2 točki, 3. Slovenske Konjice 0 točk, 4. Šentjur 0 točk.

Skupina od devetega do dvanajstega mesta pa je tokrat imela nekaj težav , ker vodstvo ekipe PDU Gorica ni hotelo odigrati v gosteh proti ekipi Prebolda. Iz neznanega vzroka niso niti zaprosili za prestavitev tekme.

Drugo srečanje med ekipama Vinska gora in Doberna pa se je končalo 6-2 v korist domačinov.

Trenutni vrstni red ekip od devetega do dvanajstega mesta je naslednji : 1. Prebold 2 točki, 2. Vinska gora 2 točki, 3. Dobrna 0 točk, 4. Gorica 0 točk.

Skupina za mesta od trinajstega mesta do petnajstega , pa je tokrat imela na sporedu samo eno srečanje med ekipama Slovenska Bistrca in Vrbico iz Vrbnega. Prepričljivo so bili boljši domačini z rezultatom 6 – 2

Ekipa Šmartnega ob Paki je bila to kolo prosta.

Trenutni vrstni red ekip od trinajstega do petnajstega mesta je naslednji :

Slovenska Bistrica 2 točki, 2. Šmartno ob Paki 0 točk, 3.Vrbno, Vrbica 0.
 

T.F.