Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 9. oktober 2015, Velenje

Nastop kegljačic KUG na državnem prvenstvu

Nastop kegljačic KUG na državnem prvenstvu

Kegljanje

Danes je bilo v Slovenj Gracu državno prvenstvo za upokojence, kjer je sodelovala tudi naša ekipa KU-Gorenja.

Tokrat so naše tekmovalke nastopile v popolni postavi, vendar so dosegle dobre rezultate, ki pa v skupnem seštevku le niso bili preveč dobri. Od dvanajstih ekip so naše tekmovalke zavzele prav deseto mesto z rezultatom 935 kegljev.

Tekmovalke so imele naslednje rezultate: Marica Lozič 224, Veronika Kopušar 195, Olga Mihaljev 231, in na veliko veselje nova DRŽAVNA prvakinja za leto 2015, MILENA PRELOG – 285 kegljev.

Zmagala je ekipa Postojne z 1047 keglji, druge so bile domačinke z 998 keglji in tretja je bila ekipa iz Tržiča z 979 podrtimi keglji Naša ekipa je zaradi lokacijske bližine dogajanja, začela v prvem nastopu ob 10 uri dopoldne. Ker pa je bilo po rezultatih čutiti, da se bo nekaj iz tega napravilo, so se vse tekmovalke po odličnem kosilu v bližnji restavraciji VILLI, odločile, da pričakajo konec tekmovanja ob 16,15 uri. Moramo priznat , da se je izplačalo, pa čeprav so malo trpeli živčki pri zadnjih dveh tekmovalkah, ki sta še bili v konkurenci. Toda že pri zadnjih štirih metih, je med našo ekipo nastalo ogromno veselje, saj smo videli, da naši Milenci ni bila več nobena nevarna. Oddahnili smo se in sedaj jo imamo novo letošnjo državno prvakinjo za upokojenke, drobno, vendar veliko MILENO PRELOG Z pristopom naših tekmovalk smo lahko povsem zadovoljni, ker z malo več treninga bi lahko bil rezultat povsem drugačen.

 

T.F.