Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 3. oktober 2015, Velenje

Zopet dober nastop strelk KUG na državnem prvenstvu

Zopet dober nastop strelk KUG na državnem prvenstvu

Streljanje

Tudi letos so naše strelke pod vodstvom vodje Borovnik Dušana zastopale naš klub na državnem prvenstvu za upokojence. Tokrat je bilo prvenstvo v Slovenskih Konjicah in sicer v petek 2.10.2015 Nastopilo je 13 moških in 8 ženskih ekip. Za našo ekipo so nastopile in dosegle rezultate naslednje tekmovalke : Gregorič Ljubica ( 153 ), Mogilnicki Marica ( 120 ), Aristovnik Cvetka ( 139 ), Mikuž Zalika ( 113 ) Skupaj so dosegle rezultat 412 krogov, kar je zadoščalo za zelo dobro šesto mesto. Zmagovalna ekipa pa je bila iz Vrbja pri Žalcu, ki je zadela 468 krogov. Med posameznicami je Gregorič Ljubica od sedemindvajsetih tekmovalk zasedla zelo dobro osmo mesto.

Pri moških je bila prva ekipa iz Slovenj Gradca ( 526 ), ekipa iz DU – Velenje pa je zasedla osmo mesto, z rezultatom ( 504 ).

      Morda bi bil rezultat boljši, če bi naše tekmovalke imele nekaj več treninga in več konkurence. Pri tem moramo razumeti, da so treningi na strelišču precej dragi, konkurence pa pri ženskah doma praktično nimamo, ker se edine v regiji udeležujejo tekmovanj.Želja vseh je, da bi se še kakšna ženska našla, da bi prišla na treninge streljanja do prihodnjega leta. Za uspešen nastop in korajžo na tekmovanju si naše ženske zaslužijo čestitke z željo, da bi še v prihodnje bile tako enotne in uspešne.

 

Tamše F.