Športni dogodki in tekmovanja

Sreda, 16. marec 2016, Velenje

Tekmovanje v Šahu

Tekmovanje v Šahu

Šah

V sredo 16.03.2016 je bilo v Vinski gori prvo letošnje pokrajinsko tekmovanje v ŠAHU, ki ga je organiziralo domače DU-Vinska gora.
Začetek je prinesel nekaj zamude zaradi tega, ker se nekaj društev ni držalo dogovora na vabilu, da morajo s sabo prinesti šahovnice, ure in figure.
Nato se je le vse nekako uredilo in začelo se je zelo zanimivo tekmovanje, na katerem se je videlo, da je letos zasedba bila zelo močna in organizacija odlična.
Pri naši moški ekipi se je takoj poznalo, da je prišlo do nekaterih sprememb. kar sicer ni bilo nič napačnega, vendar ni delovala tako suvereno kot zadnji dve leti.
Tokrat so morali priznati premoč ekipama DU-Šalek in DU-Šentilj, ki so zbrale po 12 točk, naši pa so zasedli tretje mesto z 11 točkami. Nastopilo je 8 moških ekip in ena ženska. Za naše moške so nastopili ; 1. Djordjevič Miki 7. točk, 2. Goršek Milan 6,5 točk, 3. Špeh Ernest 5 točk in 4. Kovač Ivan 2,5 točke.
Od ženskih ekip je bila samo naša KU-Gorenje z naslednjimi uvrstitvami ; 1. Matko Anica 2. Stankovič Nada, 3. Florjan Antonija in 4. Ostruh Ivica.
Stem so si zagotovile udeležbo na DP v jeseni za kar jim iskreno čestitamo. Pri moških pa tudi ne smemo biti razočarani, ker tudi drugi dosti trenirajo – bo pa drugo leto boljše.

T.F.