Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 22. april 2016, Velenje

Začetek štajerske lige upokojencev v balinanju

Začetek štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

V mesecu februarju je bil sestanek ligašev v prostorih balinarskega kluba premogovnik v Velenju, kjer smo se dogovorili za propozicije, ki so potrebne za nemoteno delo v ligi, ki je bila pred vrati.

Največja sprememba od lanske sezone je samo v načinu sodelovanja posameznih ekip, kajti po glasovanju smo se odločili, da se letos deli liga na dva dela. To pomeni, da bo letos Prva in Druga liga in to osemčlanska in šest članska. Ob koncu sezone pa bodo iz prve lige izpadle zadnje tri ekipe v drugo ligo. Obratno pa bo v drugi ligi, da prve tri ekipe gredo v prvo ligo. Bistvo tega bi naj bilo to, da se bodo ekipe med sezonami bolj mešale.

Začetek za obe ligi je v četrtek 21 aprila in na kraju ni razigravanja, nakar sledi še samo pokalni turnir za vse sodelujoče ekipe.

Kot je bilo dogovorjeno se je v četrtek začelo tekmovanje, ki je že v prvem kolu prve lige postreglo z presenečenjem v Velenju, kjer je nepričakovano domačin Premogovnik moral priznati premoč gostom iz Slovenskih Konjic z rezultatom 2 – 6.

Že popoldne pa so tudi Kavče morale na domačem terenu priznati premoč gostom iz Gorice pri Slivnici z rezultatom 2 – 6.

Ostali dve srečanji med Polzelo in Gorenjem ter Šentjurjem proti Topolšici pa sta se končali po pričakovanju.  Prvo 8 – 0 za Polzelo in drugo 5 – 3 za Šentjur.

Trenutni vrstni red  v prvi ligi je po prvem krogu : 1. Polzela 2 točki. 2. Gorica pri Slivnici 2 točki, 3. Slovenske Konjice 2 točki, 4. Šentjur 2 točki, 5. Topolšica 0 točk, 6. Kavče 0 točk, 7. Premogovnik 0 točk,in  8. Gorenje 0 točk.

Tudi v drugi ligi so domačini v Dobrni pripravili manjše presenečenje, ki so premagali favorizirane  goste  iz Velenja z rezultatom kar 7 – 1.

 Ostali dve srečanji sta bili več ali manj pričakovani, saj so na Gorici domačini prepričljivo ugnali Vrbno iz Vrbice 8 – 0 . V Topolšici pa je bilo zelo tesno med domačinom Šmartno ob Paki ter gosti iz Vinske gore, kjer so se veselili gosti z rezultatom 3 – 5.

Trenutni vrstni red po prvem krogu je naslednji: 1. Gorica 2 točki, 2. Dobrna 2 točki, 3. Vinska gora 2 točki, 4. Šmartno ob Paki 0 točk, 5. Velenje 0 točk, 6. Vrbno 0 točk.

T.F.