Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 26. maj 2016, Velenje

6. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

6. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

V četrtek dopoldne sta bili dve srečanji na balinišču premogovnika Velenje. Domačini Premogovnika so  gostili  Šentjur, istočasno pa na sosednjih stezah je Gorenje gostilo igralce iz Gorice pri Slivnici.

Premogovnik tokrat ni imel preveč problemov in je dobre goste Šentjurja premagal z rezultatom 6 – 2.

Več težav je imela ekipa Gorenja proti neugodnimi gosti iz Gorice , ki se nikakor niso vdali, tako, da je bil na kraju rezultat neodločen 4 – 4.

Tokrat so imeli v Kavčah zelo lahko delo proti gostom iz Topolšice,  ki so jih neverjetno lahko premagali z rezultatom 8 – 0 .

Na Polzeli tokrat ni bilo večjih problemov proti gostom iz Slovenskih Konjic , saj so jih prepričljivo premagali z rezultatom 6 – 2.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po šestem krogu naslednji :  1. Polzela 11 točk, 2. Šentjur 8 točk, 3. Gorica pri Slivnici 7 točk, 4.  Premogovnik 7 točk, 5. Slovenske Konjice 6 točk, 6. Kavče 4 točke 7. Gorenje 3 točke, in 8. Topolšica 2 točki.

Tudi v drugi ligi je bil v četrtek sosedski derbi med ekipama Velenja in Doberne. Domačini so končno zajeli pravi tekmovalni ritem, zato gostje niso imeli nobenih možnosti, da bi jih premagali. Končalo se je   z  rezultatom 8 – 0 za Velenje.

Vrbica pa je v Šentjurju gostila trenutno vodilno moštvo iz Gorice pri Velenju, ki pa ni imela nobene možnosti za uspeh. Tekma se je končala z velikim rezultatom 0 – 8 za goste iz Gorice.

Morala bi še biti ena tekma med Vinsko goro in Šmartnim ob Paki vendar je na prošnjo Šmartnega prestavljena.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po šestem krogu  naslednji: 1. Gorica 9 točk, 2. Velenje 8 točk, 3. Doberna 8 točk, 4. Vinska gora 6 točk, 5. Vrbno 2 točki, 6. Šmartno ob Paki 1 točka.

 

T.F.