Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 20. maj 2016, Velenje

5. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

5. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

Peti krog je minil v znamenju derbijev, ker se je večina tekem končala z minimalnim rezultatom 5 – 3.

Že v sredo dopoldne je bil veliki sosedski derbi, ki je z igro obeh ekip Premogovnika in Gorenja zares opravičil to ime. Namreč tekmovanje je od začetka do konca potekalo tako, da vse do zadnjih treh lučajev se ni vedelo kdo je boljši. Na kraju je imel Premogovnik ob pomoči neumne vržene kroglje gosta, malo več sreče, da je zmagal z rezultatom 5 – 3.

V četrtek pa je bilo zelo napeto v Topolšici , kjer so se domačini borili proti vodeči Polzeli. Po zelo napeti končnici so imeli gostje več sreče in zmagali z rezultatom 3 – 5.

Tudi v Šentjurju je bila isti dan tekma proti gostom iz Kavč. Zelo razpoloženi Kavčani se nikakor niso hoteli vdati , vendar na kraju so kljub boljši punt razliki morali vpisati poraz z rezultatom 3 – 5.

V petek je še bilo zadnje srečanje v Konjicah , kjer je gostovala Gorica pri Slivnici. Domačini igrajo iz kola v kolo boljše, zato so tudi tokrat dali vse od sebe in prepričljivo premagali favorizirane goste z rezultatom 6 – 2.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po petem krogu naslednji :  1. Polzela 9 točk, 2.Šentjur 8 točk, 3. Gorica pri Slivnici 6 točk, 4. Konjice 6 točk, 5. Premogovnik 5 točk, 6. Topolšica 2 točki, 7. Gorenje 2 točki, in 8. Kavče 2 točki.

Tudi v drugi ligi je bil v sredo sosedski derbi med ekipama Velenja in Gorice. Tudi tukaj je bilo vroče vse do zadnjih treh metov ko so si domačini zagotovili dve točki z rezultatom 6 – 2.

V četrtek pa se je v Dobrni nadaljevalo z enakim rezultatom kot je bila večina v prvi ligi, saj sta se srečali ekipi Doberne in gosti iz Vinske gore. Po hudem boju so imeli domačini več sreče in zmagali z rezultatom 5 – 3.

Presenečenje pa je sledilo v petek na igrišču v Šentjurju, kjer je Vrbica kot domačin gostila ekipo iz Šmartnega ob Paki. Za veliko presenečenje so poskrbeli domačini, ki so zmagali z rezultatom 6 – 2. Po tekmi je zaradi velikega veselja vodja Milan raztegnil svoj meh z tradicionalno Golico.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po petem krogu  naslednji: 1.Doberna 8 točk, 2. Gorica 7 točk, 3. Vinska gora 6 točk, 4. Velenje 6 točk, 5. Vrbno 2 točki, 6. Šmartno ob Paki 1 točka.

T.F.