Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 12. maj 2016, Velenje

4. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

4. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

Četrti krog lige smo morali začeti že kar v začetku tedna zaradi slabih vremenskih napovedi ob prihodu ledenih možev.

Zelo so pohiteli v Kavčah, kjer so imeli že v ponedeljek popoldne srečanje z gosti Premogovnika.

Gostje so tokrat odločno začeli, kar se jim je na kraju obilno obrestovalo, saj malokatera ekipa iz Kavč odnese celo kožo. Premogovnik je dobil srečanje z rezultatom 2 – 6.

Že v torek sta se sestali ekipi Gorica pri Slivnici kot domačin, proti gostom iz Topolšice. Že po pričakovanju so domačini prepričljivo zmagali z rezultatom 8 – 0

Tudi na Polzeli so pohiteli v torek ko so gostili do tega kroga neporažene Šentjurčane. Na kraju se je pokazalo, da le niso tako nepremagljivi saj so se jih domačini močno privoščili z rezultatom kar 8 – 0.

V sredo dopoldne pa je bilo zelo zanimivo srečanje, med Gorenjem in Konjicami, na katerem se vse do zadnjih metov ni vedelo kdo bo zmagal.

Na kraju so imeli malo več sreče gosti iz Konjic , ki so zmagali z 3 – 5.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po četrtem krogu naslednji :               1. Polzela 7 točk, 2. Gorica pri Slivnici 6 točk, 3. Šentjur 6 točk, 4. Konjice 4 točke, 5. Premogovnik 3 točke, 6. Topolšica 2 točki, 7. Gorenje 2 točki, in 8. Kavče 2 točki.

Tudi v drugi ligi so domačini na Gorici gostili zelo dobro ekipo iz Doberne, ki se jim je krepko upirala, tako da kljub nekoliko boljši punt razliki ni uspelo damačinom zmagati. Končni rezultat je bil neodločen 4 – 4.

Tudi v Vinski gori je bila tekma v torek, kjer so imeli domačini lahko delo proti ekipi iz Vrbice in jo premagali z rezultatom 6 – 2.

Velenjčani so  v sredo popoldne gostovali v Topolšici proti domačinu iz Šmartnega ob Paki. Tudi tukaj je bila razlika kar velika,  saj so gostje zmagali z rezultatom 2 – 6, kljub temu, da so bili malo mokri od dežja.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po četrtem krogu  naslednji: 1.Gorica 7 točk, 2. Doberna 6 točk, 3. Vinska gora 6 točk, 4. Velenje 4 točk, 5. Šmartno ob Paki 1 točka, 6. Vrbno 0 točk.

Na kraju se v imenu tekmovalne komisije zahvaljujemo vsem klubom, da so tokrat vsi spremljali vremensko napoved.

T.F.