Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 6. maj 2016, Velenje

3. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

3. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

Tretji krog lige se je precej  boljše nadaljeval kot pred tednom dni ko so bile slabe vremenske razmere.

Že v sredo sta se sestali ekipi v medsosedskem dvoboju, Šentjur kot domačin in gosti iz Gorice pri Slivnici. Na veliko presenečenje so zmagali domačini z rezultatom 5 – 3, kar kaže da so letos Šentjurčani v odlični formi, saj so po treh kolih edini neporaženi.

Druga tekma isti dan pa je bila tudi v Velenju med domačini Premogovnikom in Polzelo. Po zelo izenačenem boju je Polzela imela srečo, da je domačinom odščipnila točko saj se je srečanje končalo neodločeno 4 – 4

V četrtek je bila v zelo hladnem jutru tekma v Kavčah med domačini in gosti iz Gorenja. Tudi tukaj so se gosti zelo dobro upirali, toda na kraju so le morali priznati premoč domačinom z rezultatom 6 – 2

Sledilo je še zadnje srečanje v petek med Topolšico in Konjicami, ki se je končalo zelo tesno z rezultatom 5 – 3 za Topolšico.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po tretjem krogu naslednji :               1. Šentjur 6 točk, 2. Polzela 5 točk, 3. Gorica pri Slivnici 4 točke, 4. Topolšica 2 točki, 5. Konjice 2 točki, 6. Kavče 2 točki, 7. Gorenje 2 točki, in 8. Premogovnik 1 točka.

Tudi v drugi ligi so domačini Velenjčani končno prišli do prve zmage proti Vrbici iz Vrbnega po zelo prepričljivi igri z rezultatom 6 – 2.

Veliko presenečenje pa je tokrat pripravila ekipa iz Šmartnega ob   Paki, ki je kot gost igrala v Dobrni in domačinom odščipnila točko z rezultatom 4 – 4.

Na Gorici je bilo srečanje med domačini in gosti iz Vinske gore. Srečanje se je sicer končalo z rezultatom 6 – 2 za domačine , vendar je ob koncu prišlo do malega zapleta, glede na razumevanje pravil igre.

Prestavljena tekma med Šmartnim ob Paki in Gorico , pa se je končala z rezultatom 2 – 6 za Gorico.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po tretjem krogu  je naslednji: 1.Gorica 6 točk, 2. Doberna 5 točk, 3. Vinska gora 4 točke, 4. Velenje 2 točki, 5. Šmartno ob Paki 1 točka, 6. Vrbno 0 točk.

 

T.F.