Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 25. junij 2016, Velenje

10. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

10. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

Tokrat je bil zadnji deseti krog, ki ga lahko mirno imenujemo KROG REVANŠEV. Namreč vse štiri ekipe, ki so v prvem delu izgubile proti tem ekipam, so se tokrat kar obilno oddolžile za prvi poraz, oziroma neodločen izid. Tokrat se je začelo že kar v Gorici pri Slivnici, kjer so se domačini pošteno lotili gostov iz Šentjurja, saj so jih premagali z kar 8-0 in ogromno punt razliko. Nadaljevalo se je v Velenju, kjer se je domače Gorenje srečalo z gosti iz Kavč. Tudi tukaj so gostje imeli veliko srečo, da niso izgubili z osem proti nič, vendar se je končalo z 6-2 za domačine in tudi ogromno punt razliko za domačine. Sledilo je enako srečanje tudi v Konjicah, kjer so tudi domačini zmagali proti gostom iz Topolšice z rezultatom  6-2 in enako z veliko prednostjo v punt razliki.

Še zadnje srečanje je sledilo v Polzeli, kjer vodilno moštvo lige nikakor ni moglo pozabiti izgubljene točke v Velenju proti Premogovniku. Zato so tokrat silovito pritisnili na goste Premogovnika in jih sicer z manjšo punt razliko vendarle premagali z rezultatom 6-2.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po desetem krogu naslednji :  1. Polzela 16 točk, 2. Šentjur 13 točk, 3. Gorica pri Slivnici 12 točk, 4. Konjice 12 točk, 5. Premogovnik 9 točk, 6. Kavče 6 točk 7. Gorenje 6 točk , in 8. Topolšica 6 točk.

Že v začetku sem poudaril, da je bil ta deseti krog, zadnji v prvem delu. To pomeni, da sedaj sledi pavza do prvega Septembra ko se bo tekmovanje nadaljevalo v prvi in drugi ligi. Vsem ekipam želimo lepe poletne dni na dopustu in, da bi se v drugem delu zopet vsi zdravi srečali v nadaljevanju lige.

T.F.