Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 10. junij 2016, Velenje

8. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

8. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

V torek dopoldne so v Topolšici začeli domačini osmi krog štajerske lige proti gostom iz Šentjurja, kar je bilo začetek drugega dela lige. Presenetljivo so domačini imeli mnogo dela z borbenimi gosti. Na kraju so morali celo priznati premoč gostom iz Šentjurja z rezultatom 2 – 6, pa čeprav so imeli punt razliko v svojo korist.

Isti dan je bilo zanimivo tudi v  Gorici pri Slivnici, kjer so gostovali zelo neugodni igralci iz Kavč. Domačini niso imeli prevelikih težav, saj so na kraju zanesljivo z rezultatom 6 – 2 premagali goste z veliko punt razliko.

Naslednji dan pa je začelo vreme svojo igro z prihodom deževja. To so najbolje občutili v Velenju, kjer so igralci Gorenja gostili trenutno vodečo Polzelo.

Po prvem delu igre je začelo deževati tako, da se nadaljevati ni dalo več. Zato so morali tekmovanje v rahli prednosti Polzele prekiniti. Po dogovoru so sklenili, da se tekma prestavi, dokler se vreme ne umiri.

V petek pa so se igralci Premogovnika v ne preveč zanesljivem vremenu podali na gostovanje v Konjice. Res niso imeli vremenskih težav, vendar pa so jih imeli ogromno v igri proti razpoloženimi domaćini. Konjičani so igrali kot, da igrajo proti najtežjemu nasprotniku in so jih premagali kar z 8 – 0 in veliko punt razliko.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po osmem krogu naslednji : 1. Polzela 12 točk ( -1 ), 2. Šentjur 11 točk, 3. Gorica pri Slivnici 10 točk, 4. Konjice 10 točk, 5. Premogovnik 7 točk, 6. Kavče 4 točke 7. Gorenje 4 točke ( -1 ), in 8. Topolšica 4 točke

T.F.