Športni dogodki in tekmovanja

Torek, 7. junij 2016, Velenje

Regijsko prvenstvo v kegljanju na vrvici

Regijsko prvenstvo v kegljanju na vrvici

Kegljanje na vrvici

V torek  je bilo zopet v Šentilju izvedeno v organizaciji DU-Šentilj regijsko tekmovanje za upokojence –Kegljanje na vrvici.

Tekmovanja se je udeležila tudi naša ekipa DU-Gorenje z moško in žensko ekipo.

Moško ekipo so zastopali : Lozič A.,Tovrljan J..,Meža M.,Lovrakovič J  in  Tamše F..

Ženska  ekipa pa je bila: Lozič M.,Jakop D., Senčar M., Komljenovič M. In Lovrakovič M.

Skupaj je nastopilo  11   moških in  11  ženskih ekip.

Vzelo dobri organizaciji DU-Šentilj je ob čudovito lepem vremenu izredno bilo izpeljano pokrajinsko tekmovanje v Kegljanju na vrvici, ki so ga v začetnem programu popestrili otroci iz bližnjega vrtca

Domačinom se je izredno poznalo na tekmovanju, da imajo vadbo na kar štirih novih igriščih saj so bili prepričljivo prvi v moški skupini z odličnim rezultatom 444 kegljev

Zelo je bil zanimiv  dvoboj med ekipama DU- Šoštanj, DU-Šentilj, in DU – Škale za prvo,  drugo  in tretje mesto.

Na kraju je to uspelo DU –Šentilj ( 444 ), ki so za samo 22 kegljev več premagali DU-Škale ( 402 ), tretji pa so bili DU – Šoštanj ( 390 ).

 Pri ženskah je bilo podobno med ekipama DU-Šentilj,  DU-Šoštanj in DU – Škale.Več sreče so tudi tukaj imele tekmovalke iz Šentilja ( 408 ) , saj so  samo za 21 kegljev bile boljše od DU-Šoštanj ( 387 )., tretje pa so bile DU – Škale ( 386 ).

 Naši ekipi KU-Gorenje tokrat niso bile razočarane z slabimi uvrstitvami, moški 8 mesto in ženske 8 mesto, ker vsi vemo, da nimamo niti enega igrišča za trening. Zanimivo pa je bilo to, da sta naši ekipi imeli popolnoma enak rezultat ( 333 ), kar se redko na takem tekmovanju zgodi.

Kljub temu smo z nastopom  naših bili zadovoljni, ker z malo več sreče bi lahko bili tudi višje uvrščeni.

 

Zapisal

Tamše Franc