Športni dogodki in tekmovanja

Sreda, 13. julij 2016, Velenje

Peta tekma članov ribiške sekcije KUG

Peta tekma članov ribiške sekcije KUG

Ribolov

Včeraj smo imeli svojo 5. letošnjo tekmo. Vse julijske tekme so  posvečene spominu na našega soribiča in prijatelja Ota Jedlovčnika.

Zjutraj ob 7.00 smo se zbrali pir  Ribiškem domu v Mozirju.  Tam nas je že čakalo okrepčilo, da bomo lažje prenašali težave in napore 3 ure trajajoče tekme. Okrepčilo je pripravila družina pokojnega Ota. Njegov sin Robi pa je pripravil za vse tekmovalce spominsko diplome, za prve tri pa tudi lepe pokale. Prav tako pomagal pri organizaciji in izvedbi tekmovanja. Za vse to se mu prav lepo zahvaljujemo.

Po okrepčilu smo najprej z eno minuto molka počastili spomin na pokojnega Ota. Sledilo je žrebanje štartih številk in odhod na traso. Po pripravi vsega potrebnega, se je ob 8.30 pričela tekma do 11.30 in tehtanje ulova. Vse ujete ribe se po tehtanju vrnejo v vodo.

Sledilo je še razglasitev rezultatov. Vsi tekmovalci so prijeli spominske diplome,  prvi trije tudi lepe pokale. Diplome in pokale sta podelila Robi Jedlovčnik in vodja ribiške sekcije.

Leto pa je tudi 10 letnica ustanovitve ribiške sekcije. Počastili smo jo s piknikom. Na piknik smo povabili predsednika, oba podpredsednika, prejšnjega tajnika g. Avgusta Podgoršek in sedanjega tajnika g. Dušana Jeriha, vse prejšnje člane ribiške sekcije. Sedanji člani pa so lahko povabili svoje partnerke.

Za žar so zaslužni Sandi Čanč, Toni Lampret, Tone Lebar in povabljene gostje. Njim in vsem ostalim, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi piknika se lepo zahvaljujemo.

Dobro okrepčane nas je še čakala pot domov.