Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 30. september 2016, Velenje

Odličen konec sezone za tekmovalce v balinanju

Odličen konec sezone za tekmovalce v balinanju

Balinanje

Že prejšnji teden se je končala Štajerska liga v Balinanju za upokojence, v kateri je med štirinajstimi ekipami nastopala tudi naša ekipa KU-Gorenje.
Naši tekmovalci so zasedli malo nepričakovano osmo mesto kar pomeni, da bodo prihodnje leto igrali v drugi ligi.
Za ekipo KU-Gorenje so nastopali : Ocepek M., Djordjevič M.,Vidali J. , Meža M. Klauzner F. Lozič A. Tovrljan J.in Tamše F.

Danes v četrtek 29.09.2016 pa je bilo še zadnje dejanje pokalni turnir v organizaciji DU – Premogovnik,katerega se je udeležilo trinajst ekip po pet članov ( udeležba ni bila obvezna, oz. zaradi bolezni ena ekipa ni mogla sestaviti ekipe za nastop ).
Po žrebu prispelih ekip ob osmi uri zjutraj je nato ob 8,30 uri sledila podelitev priznanj za sodelovanje v ligi, nato pa so prve tri ekipe ( 1.Polzela, 2. Gorica pri Slivnici in 3. Premogovnik Velenje ) prejele še medalje za vseh osem članov v ekipi.
Prehodni pokal, na katerem so vpisane letnice in imena vseh ekip, ki so zmagovale od ustanovitve lige ( 2006 ) do danes, je nato predal vodja ekipe iz Gorice pri Slivnici letošnjemu zmagovalcu vodji ekipe Polzele.
Nato pa se je ob deveti uri začelo v že kar precej toplem vremenu, za ta čas tekmovanje osmih ekip, štiri pa so čakale za nastop naslednjo uro.
Ob piškotkih, kavi in čaju, pa tudi kačji slini jim ni bilo dolgčas ob pogledu na ekipe, ki so se kar pošteno zagnale v tekmovanju.
Zelo smo na kraju bili dobre volje, ker je naša ekipa kljub enemu porazu zasedla odlično tretje mesto. Pred našo ekipo so bile naslednje ekipe : 1.DU – Polzela, 2. DU Velenje, 3.KU – Gorenje in 4. DU – Gorica, itd… 
Med samim tekmovanjem, ki je bilo od osme ure zjutraj do osemnajste ure popoldne, je vodstvo tekmovanja pripravilo enourni odmor za kosilo, ki ga je pripeljal mesarstvo Poznič V. kjer so bili vsi lepo postreženi in dobrodošli.
Po končanem tekmovanju je vodja organizacije tekmovanja go. Pečovnik Roman podelil prvim štirim ekipam lepe pokale, ki jih je priskrbela ekipa DU-Premogovnik.
Na kraju moramo pohvaliti odlično organizacijo tekmovanja, ki ga je pripravila ekipa DU – Premogovnik in pa tudi odličnega sodnika Matjaža Kneza, ki je odlično poskrbel, da je vse potekalo hitro in v mejah regularnosti po pravilih.
Pa še prispevek o razvrstitvi ostalih ekip: 5. DU – Konjice 6. DU – Dobrna, 7.DU – Topolšica, 8. DU – Premogovnik, 9. DU – Gorica pri Slivnici, 10. DU – Šmartno ob Paki, 11. DU – Vinska gora, 12 DU — Kavče, 13. DU – Šentjur.

T.F.