Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 25. september 2016, Velenje

Velik uspeh kegljačev KUG na državnem prvenstvu

Velik uspeh kegljačev KUG na državnem prvenstvu

Kegljanje

V sredo in četrtek je bilo v Pivki letošnje državno prvenstvo za upokojence v kegljanju. Za naš klub je bilo letos zelo pomembno, saj so se spomladi na pokrajinskem  tekmovanju obe ekipi tako ženska kot moška uvrstile na državno prvenstvo.

Že v sredo zjutraj so se na pot podale ženske, ki so popoldne nastopile. Tokrat se kot ekipa niso preveč dobro uvrstile, saj so od dvanajstih ekip bile enajste z rezultatom 932 podrtih kegljev. Za našo ekipo so nastopile: Marica Lozič 268, Olga Mihaljev 230, Katja Sotošek 219, in Milena Prelog 215. Moramo povedati, da je pri ženskah konkurenca zelo velika, saj večina tekmovalk tekmuje v ligaških tekmovanjih.

Zmagala je ekipa Litije z rezultatom 1092 kegljev.

Drugi dan pa so bili na vrsti moški in sicer štirinajst ekip iz cele Slovenije. Naši tekmovalci so začeli popoldne ko so prihajale ekipa za ekipo, ki so med sabo imele igralce skoraj cele reprezentance Slovenije ( Kirbiš F., Bizjak D., Založnik T., Truntič M., Lapanje V., itd…).

Prva od naših sta nastopila Križovnik Vlado in Vavpotič Jože, ki sta že v prvih petnajstih metih dala slutiti, da se bo zgodilo nekaj dobrega. Vlado je namreč že v prvih petnajstih metih imel osem devetk ???

Na kraju sta imela predvsem Vlado 298 in Jože 244 izredno lep rezultat.

V drugem našem nastopu sta nastopila Fidej Leopold in Hasičič Rasim. Ker sta bila naša favorita kar malo presenečena z rezultati prvih dveh, sta v začetku imela kar nekaj treme pred rezultatom predhodnikov in opazovanju reprezentantov. 

Začela sta previdno in igra se jima je začela postopoma dvigovati tako, da je na kraju prišlo za nas do  prečudovitega rezultata Fidej L. 292  in Hasičič R. 305 kegljev. Skupaj je tako ekipa dosegla rezultat 1139 kegljev in prevzela vodstvo v tekmovanju.

Ta rezultat je prinesel pravo zaključno evforijo saj so bile na vrsti še tri ekipe.

Pozno popoldne ob sedemnajsti uri se je tekmovanje končalo in zgodilo se je to kar si nismo niti mogli zamislit, naša moška ekipa KU-Gorenje je zasedla drugo mesto v državi za upokojence. Čudovito in nepozabno.

Prve tri ekipe so bile naslednje : 1. Postojna 1152, 2. Gorenje 1139 in 3. Ravne na Koroškem 1136 kegljev

To pa še ni bilo vse, celo med posamezniki smo imeli med prvih devet tri naše izmed katerih je bil najboljši Hasičič Rasim 305, ki je bil tretji takoj za Kirbišem 314 in Truntičem 308.

Nato je bilo veliko veselje ob podelitvi medalj in pokala, Hasičič je dobil tudi medaljo za posameznike.

Zelo veseli in ponosni smo bili, da smo odlično zastopali naš klub in Šaleško pokrajinsko zvezo.

Čeprav je bila vožnja v kilometrih do doma zelo dolga, je hitro minila v poznih večernih urah, ker smo vsi mislili, da le sanjamo.
 
T.F.