Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 23. september 2016, Velenje

Zadnji krog štajerske lige v balinanju

Balinanje

Že v sredo je bilo v Velenju srečanje zadnjega  štirinajstega kroga med domačini Gorenja in gosti iz Šentjurja. Že kmalu je bilo videti, da gostje niso imeli niti malo možnosti za uspeh, ker domačini po dveh zelo hudih porazih z osmico so se za odhod iz lige hoteli vsaj malo oddolžiti. Tokrat so se pokazali v povsem drugi luči kljub temu, da so bili oslabljeni, saj so visoko zmagali z rezultatom   8 – 0 in veliko točkovno razliko 46 : 15.

Ostala srečanja so bila v četrtek in sicer že zjutraj je Premogovnik gostil Topolšico, ki jo je mislil lahko premagati. Toda gostje se niso dali kar tako premagati, tako, da se vse do zadnjih lučajev ni vedelo kdo bo zmagal. No na kraju so se le veselili domačini pa čeprav niso zmagali, rezultat je bil   4 – 4, namreč dobljena točka jim je zagotovila nepričakovano tretje mesto v končnici lige.

Zelo zanimivo je bilo tudi v Kavčah, kjer so bili v gostih igralci iz Konjic.

Po hudem boju se tudi tukaj vse do končnih metov ni vedelo kdo bo zmagovalec. Na kraju je tudi tukaj bil neodločen rezultat 4 – 4.

Prav poseben pomen je tokrat imelo srečanje na Polzeli, kajti domačinom ni bilo samo do zmage, marveč so se gostom še posebej hoteli maščevati za lansko sezono, ko so jim v končnici prevzeli primat z osvojitvijo prvenstva. Tudi tokrat so superiorno končali tekmo z rezultatom 6 – 2 in veliko točkovno razliko 40:20.

Končni vrstni red v prvi ligi je po štirinajstem krogu naslednji : 1.Polzela 23 točk, 2. Gorica pri Slivnici 16 točk, 3. Premogovnik 15 točk, 4. Konjice 15 točk, 5. Šentjur 15 točk, 6. Topolšica 11 točk, 7. Kavče 9 točk, in     8. Gorenje 8 točk.

V drugi ligi je bilo v Vinski gori srečanje med domačini  in gosti

iz Dobrne. Prepričljivo so zmagali domačini z rezultatom 6 – 2, pa kljub temu ni bilo dovolj za  napredovanje v prvo ligo.

Gorica si je močno želela napredovanja v prvo ligo in je to tudi dokazala na srečanju z gosti iz Velenja.Prepričlivo so jih premagali z rezultatom 6 – 2 , pa čeprav so se gostje močno upirali.

Zelo izenačeno je bilo v Topolšici, kjer so domačini Šmartnega ob Paki igrali proti gostom iz Vrbnega iz Vrbice. Rezultat je bil neverjetno izenačen 4 – 4 in točkovno razliko 26 – 26.

Končni vrstni red v drugi ligi je po desetem krogu  naslednji: 1.Velenje 14 točk, 2. Gorica 14 točk, 3. Dobrna 13 točk, 4. Vinska gora 13 točk, 5. Šmartno ob Paki 3 točke, 6. Vrbno iz Vrbice 3 točke.

 

T.F.