Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 19. september 2016, Velenje

Državno prvenstvo v balinanju za upokojence

Državno prvenstvo v balinanju za upokojence

Balinanje

V sredo  7.9.2016 je bilo v AJDOVŠČINI državno prvenstvo v  BALINANJU za upokojence, na katerem so nastopile iz naše pokrajinske zveze moška ekipa KU-Gorenje in ženska DU-Pesje. Ženska ekipa Pesja je bila na pokrajinskih igrah na drugem mestu za Šmartnim ob Paki, ker pač te niso mogle sestaviti ekipe za državno je pripadla pravica nastopa DU- Pesje. Po zelo napornem dnevu pa so obe ekipi tako moška kot ženske opravile svoje nastope več kot odlično, saj sta obe ekipi zasedli četrto mesto. Da je to res pove že podatek, da je v obeh konkurencah nastopilo po 14 ekip iz  vseh pokrajinskih zvez Slovenije. Za moško ekipo KU – Gorenje so nastopili :

Ocepek Mitja, Djordjevič Miodrag, Klauzner Franc, Gregorič Ljubica in Tovrljan Janez.

Za žensko ekipo DU – Pesje so nastopile :

Koštomaj Cilka, Majhen Luba, Krivec Fanika, Uranjek Hilda in Bolha Lojzka.

Pri moških ekipah je bil vrstni red prvih štirih ekip naslednji :

1.DU – Postojna, 2. DU -Zadobrova, 3. DU – Trbovlje, 4. KU – Gorenje.

Pri ženskih ekipah je bil vrstni red prvih štirih ekip naslednji :

1. DU -Tolmin, 2. DU – Škofja Loka, 3. DU -Slovenj Gradec, 4. DU – Pesje.

Domačini so se pri organizaciji prvenstva v dveh dvoranah zelo potrudili, da je tekmovanje nemoteno potekalo pa čeprav je bilo od 9 ure zjutraj do 20 ure zvečer. Pozno zvečer so se naši igralci in igralke dobre volje vračali domov, saj so za dobre nastope dobili-e medalje in pokal.

Za dobro zastopanje naše pokrajinske zveze vsem iskreno čestitamo in jim želimo, da bi nas tudi prihodnje leto razveselili.

 

T.F.