Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 16. september 2016, Velenje

13. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

13. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

Že v ponedeljek je bilo v Gorici pri Slivnici srečanje med domačini in gosti iz Gorenja. Že kmalu je bilo videti, da gostje niso imeli niti malo možnosti za uspeh, ker igrišče in domačini niso niti malo popuščali. Na kraju so domačini prepričljivo dobili tekmo z rezultatom 8 – 0 in veliko točkovno razliko v svojo korist.

Tudi tokrat je Polzela v Konjicah pokazala zakaj je letos nepremagljiva, saj je z lahkoto opravila z domačini. Premagala jih je z rezultatom 2 – 6 kljub temu, da so se domačini močno upirali. Lahko delo je imela tudi Topolšica, saj je goste iz Kavč premagala z rezultatom 6 – 2.

Nekoliko bolj razburljivo je tokrat bilo v Šentjurju, kjer so se gostje iz Premogovnika močno upirali domačinom. Na kraju je bil rezultat še najbolj upravičen 4 – 4.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po trinajstem krogu naslednji :1. Polzela 21 točk, 2. Gorica pri Slivnici 16 točk, 3. Šentjur 15 točk, 4. Premogovnik 14 točk, 5. Konjice 14 točk, 6. Topolšica 10 točk, 7. Kavče 8 točk, in 8. Gorenje 6 točk. V drugi ligi je bilo v Šentjurju srečanje med domačini Vrbnega iz Vrbice in gosti iz Vinske gore. Prepričljivo so zmagali gostje z rezultatom 0 – 8 in res ogromno točkovno razliko 7 – 52.

Velenjčani so tokrat imeli lahko delo z gosti iz Šmartnega ob Paki, ki so jih premagali z rezultatom 7–1.

Enako lahko delo je imela tudi Dobrna, ki je premagala goste iz Gorice z rezultatom 7–1.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po devetem krogu  naslednji: 1.Velenje 14 točk, 2. Dobrna 13 točk, 3. Gorica 12 točk, 4. Vinska gora 11 točk, 5. Šmartno ob Paki 2 točki, 6. Vrbno iz Vrbice 2 točki.

 

T.F.