Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 2. september 2016, Velenje

12. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

Tokrat lahko rečemo, da je bilo kolo » OSMIC «, zato, ker so se kar štiri tekme od šestih odigranih končale z rezultatom 8 – 0, ali obratno 0-8. Zelo zanimivo je bilo v Kavčah ,kjer domačini niso dali niti malo možnosti gostujoči ekipi iz Šentjurja. Končni rezultat je bil 8 – 0 in z veliko punt razliko za domačine.

Tudi Gorica pri Slivnici ni niti malo prizanesla gostom iz Konjic, ker so še vedno bili z mislimi v prejšnjem kolu, ko so jih Konjice prehitele na drugem mestu. Tokrat so se jih močno lotili in jih premagali z rezultatom  8 – 0 ter z ogromno punt razliko 32 točk.

Še najbolj normalno je tokrat bilo na Polzeli , kjer so domačini gostili Topolšico in tudi tokrat dokazali, da so letos nepremagljivi saj so goste premagali z rezultatom 6 – 2.

V petek zjutraj  je bilo  še odigrano zelo zanimivo srečanje v Velenju med  Gorenjem in Premogovnikom. Prepričljivo in z velikim užitkom so  zmagali  gostje  0 – 8. Ekipa Gorenja je tokrat nastopila oslabljena in utrujena, ker je v sredo nastopila zelo solidno na državnem prvenstvu v Ajdovščini za upokojence z osvojitvijo četrtega mesta od 14 ekip.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po dvanajstem krogu naslednji : 1. Polzela 19 točk, 2. Gorica pri Slivnici 14 točk, 3. Konjice 14 točk, 4. Šentjur 14 točk, 5. Premogovnik 13 točk, 6. Kavče 8 točk, 7. Topolšica 8 točk, in 8. Gorenje 6 točk.

Tudi v drugi ligi so domačini v Vinski gori imeli kar veliko težav proti gostom iz Gorice saj so komaj rešili točko. Končni rezultat je bil tako 4 – 4  vendar punt razlika je bila boljša za goste.

Zelo lahko delo so tokrat imeli igralci Velenja , ki so gostovali v Šentjurju proti domačinom Vrbnega iz Vrbice in jih premagali kar z   8 – 0.

Morala bi biti še ena tekma med Šmartnim ob Paki in Dobrno vendar je bila preložena.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po osmem krogu  naslednji: 1.Gorica 12 točk, 2. Velenje 12 točk, 3. Dobrna 10 točk, 4. Vinska gora 9 točk, 5. Vrbno 2 točki, 6. Šmartno ob Paki 1 točka.

 

T.F.