Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 6. marec 2017, Velenje

Uspeh naših smučark in smučarjev

Uspeh naših smučark in smučarjev

Smučanje

NAŠI SMUČARJI IN SMUČARKE SO ZELO USPEŠNO NASTOPILI NA ZAČETKU  LETOŠNJIH  IGER »  GORENIJADE  2017 «
V soboto 04.03.2017 je športno društvo Gorenja pripravilo na smučarskem centru ROGLA , tekmovanje v veleslalomu, ki je uradno štelo tudi za uvrstitve ekip na letošnji GORENIJADI .

Tega tekmovanja sta se udeležile tudi naši moška in ženska ekipi KU-Gorenje.

Nastopilo je skupaj 150 tekmovalcev in tekmovalk, vendar za seštevek Gorenijade je bilo le 12 moških ekip in 10 ženskih ekip.

Ekipe so bile sestavljene iz 5 moških  tekmovalcev , ter 3 ženske.

Naši člani so tokrat imeli veliko smole , saj so kar trije odstopili. Tako moška ekipa ni bila kompletna in je dobila za enega tekmovalca minus sekunde. Članice so vse prispele do cilja , tako , da ni bilo nikjer potrebno dodati 300 sekund kazenskih.

Za našo moško ekipo so nastopili:  1. VERŠEC Jurij ( 38,10 ), 2. BLAGOTINŠEK Franc ( 39,10 ), 3. TAJNŠEK  Brane ( 42,49 ) in 4. ZORKO Teobald (44,69 ).

Nastopili so še trije naši tekmovalci KLOSTERNIK Ivan, PODKRIŽNIK Marko in MIHIČ  Janez ,  ki pa se niso prispeli do kraja proge pripeljat.

Za našo žensko ekipo so nastopile : 1. KRALJ Hedvika ( 48,09 )  2. KLOSTERNIK Irena (48,96), 3. PREMUŽIČ Marija (54,71) .

Tudi pri ženskah so za naše še nastopile MIHIČ Jožica in ČERNJAVIČ Milena, ki pa se po rezultatu tudi nista uvrstile v ekipo.

 Naše tekmovalke in tekmovalci so imeli zelo dobre rezultate ,kajti tekmovanje je bilo po starostnih kategorijah.

Naši so tako ženske kot moški tekmovali v najvišji kategoriji ( E ) in dosegli naslednje rezultate: Moška ekipa je zasedla 11 mesto ( lani 5 mesto ) od  12 ekip in tudi ženske 6 mesto ( lani 7 mesto ) od 10 ekip.

 Po končanem tekmovanju je bilo zelo veselo v gostišču Planja, kjer je go. Matej Pruš podeljeval medalje za prve tri mesta. To lahko vidite na spodnjih fotografijah.

Vsem nastopajočim v imenu kluba upokojencev čestitamo in želimo  še veliko dobrih voženj v bodoče.
 
Tamše .F.