Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 21. maj 2017, Velenje

Gorenjada 2017

Gorenjada 2017

Šport

EKIPA  » KU-GORENJE «  ZOPET  ZAVZELA  VRH » GORENJADE  2017 «

V petek in soboto 19 in 20.05.2017 je potekalo tekmovanje GORENIJADE 2017 večinoma v športnih prostorih šolskega centra Velenje.

Tekmovanja se je udeležilo  19 ekip ( okoli 750 nastopajočih )  iz matične tovarne v Velenju in podružnic iz Češke ter Srbije. Kot vsako leto se je tudi tokrat udeležila  tudi naša ekipa  KU-Gorenje z 48 člansko ekipo.

Tekmovanja so potekala v naslednjih disciplinah: Veleslalom ( marca ), Nogomet, Tenis, Kegljanje, Odbojka, Streljanje, Namizni tenis.

Ekipa KU-Gorenje se je udeležila v vseh disciplinah razen v nogometu z moško in žensko konkurenco.

Prav zanimivo je bilo za pogledati na otvoritvi tekmovanja kako se je naša ekipa, malo starejša združila z precej mlajšimi konkurenti. Pri vseh je bilo čutiti pravi športni naboj po osvojitvi tekmovanja

Že na otvoritvi je bilo poudarjeno, da je naša ekipa nevarna saj je že pred leti  2011  in 2014 osvojila prvo mesto.

Tokrat pa se je čutilo že od prvega dne, da se bo morda zgodovina ponovila, kajti dobri rezultati so začeli kar » deževati «, pa čeprav ne preveč lahko.

Že v petek sta bili uspešni naši tenisačici Tajnik A. in Bratkovič Z., ki sta osvojili tretje mesto. Že prejšnjo soboto so enako dobro začeli tudi kegljači  in kegljačice ker so  domače ekipe igrale prej kot gostje iz tujine. Tokrat so imeli kegljači več sreče kot ženske saj so prepričljivo zasedli prvo mesto, kegljačice pa so pristale na četrtem mestu.

Nadaljevalo se je v soboto na strelišču Mrož, kjer so naše tekmovalke osvojile prvo mesto      ( Gregorič  L., Mikuž  Z.  Aristovnik C.  in Mogilnicki M.), moški pa drugo mesto.

Potem pa je prišel še vrhunec za našo ekipo v namiznem tenisu, kjer imamo prevlado že vsa leta in tudi tokrat ni bilo drugače.

Obe ekipi moška in ženska sta zavzeli prvo mesto.

Za ekipi so nastopili: Kovač Slavko, Javornik Jože in Klosternik Irena, Jan Milena

Malo manj uspeha sta imeli naši ekipi v odbojki, pa kljub temu so izboljšali uvrstitve iz predlanskega  tekmovanja.

Po končanem tekmovanju smo se popoldne v veselem pričakovanju rezultatov  začeli po četrti uri zbirati v restavraciji Gorenja, kjer smo po dobri večerji čakali na razglasitev uspešnosti.  

Nato pa je nastopil vrhunec dneva, ekipna razglasitev in skupinska.

Vsi prisotni v jedilnici smo z nestrpnostjo poslušali uvrstitve od 6 do prve ekipe.

Prav neverjetno so se vsi spraševali kaj je s temi upokojenci saj so kar naprej hodili po pokale, ker so ženske ekipne zmagovalke, moški pa  ekipno tretji.

Pravi vrhunec navdušenja pa je bil zaključek ko je vodja naše ekipe že pred razglasitvijo z roko v roki popeljal svojih 30 članov proti odru.

Voditeljica nas tokrat ni hotela presenetit, da je zmagovalec druga ekipa. Mi pa smo z nasmehom nadaljevali pot proti odru, kjer je  nato ob bučnem ploskanju bilo zares razglašeno, da je letošnji prvak zopet ekipa KU-GORENJE. Naša ekipa je tokrat osvojila 7 pokalov in veliko število medalj za kar jim gredo res iskrene čestitke z veliko željo da bi tudi ob dobrem zdravju in tako tekmovalno voljo nadaljevali še veliko let

Športni referent

Franc Tamše

Foto. Marjan Š.

Franc T.