Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 22. september 2017, Velenje

Velik uspeh naših kegljačic na državnem prvenstvu

Velik uspeh naših kegljačic na državnem prvenstvu

Kegljanje

VELIK USPEH   KEGLJAČIC KU – GORENJE NA DRŽAVNEM PRVENSTVU ZA UPOKOJENCE V KRANJU
 
V sredo je bilo v Kranju letošnje državno prvenstvo za upokojence v kegljanju. Za naš klub je bilo letos zelo pomembno, saj so se spomladi na pokrajinskem tekmovanju obe ekipi tako ženska kot moška uvrstile na državno prvenstvo.

Že v sredo zjutraj so se na pot podali kegljaški ekipi ženske in moški KU – Gorenja z malim avtobusom v Kranj. Opoldne sta obe ekipi nastopile istočasno, ker je kegljišče zelo lepo osem stezno.

Tokrat so se kot ekipa zelo dobro uvrstile ženske, saj so od dvanajstih ekip bile tretje z rezultatom 958 podrtih kegljev. Za našo ekipo so nastopile : Marica Lozič 261, Olga Mihaljev 211, Veronika Kopušar 215, in Milena Prelog 271. Moramo povedati, da je pri ženskah konkurenca zelo velika, saj večina tekmovalk tekmuje v ligaških tekmovanjih.

Zmagala je ekipa DU – Solkan z rezultatom 1007 kegljev, druge so bile DU – Postojna z rezultatom 1001 kegljev in tretje KU – Gorenje z rezultatom 958 kegljev.

Na kraju je še med posameznicami zasedla naša članica Milena Prelog odlično tretje mesto z rezultatom 271 kegljev – čestitamo, za kar je prejela lepo medaljo.

 Tudi pri moških je nastopilo 15 ekip iz cele Slovenije v katerih je bilo kar nekaj trenutno aktivnih državnih reprezentantov kot sta na primer Franc Kirbiš in Darko Bizjak

Našo ekipo so tokrat zastopali naslednji člani: Fidej Leopold 293 kegljev, Zajc Tone 273 kegljev, Vavpotič Jože 254 kegljev in Hasičič Rasim 250 kegljev.

Skupaj je ekipa podrla 1070 kegljev in je zasedla še vedno lepo peto mesto.

Pri moških so bili zmagovalci iz ekipe DU – Marjeta 1089 kegljev, drugi so bili z enakim številom podrtih kegljev DU – Slovenske Konjice 1089, in tretji DU – Pivka 1082 kegljev.

Zelo veseli in ponosni smo bili , da smo odlično zastopali naš klub in Šaleško pokrajinsko zvezo.

T.F.