Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 14. september 2017, Velenje

Ribiška sekcija

Ribiška sekcija

Ribolov

Po našem letnem planu smo imeli svojo sedmo oziroma predzadnjo medsebojno tekmo v lovu rib v ribniku Preserje, ki ga upravlja RD Šempeter v Savinjski dolini.

Kljub slabim vremenskim napovedim, smo danes 12.9 2017 ob 7.00 zbrali pri ribiškemu domu v Preserju.

Po začetnih pozdravih in okrepčilu, s katerim nas je počastil Vlado Witmajer, smo ob 7.20 žrebali štartne številke, se dogovorili o poteku tekmovanja in se odpravili na štartna mesta.

Vreme nam ni prizanašalo, saj smo morali najprej postaviti dovolj velike dežnike in pod njimi ribiške stole – takšne in drugačne.

Do 8.25 smo imeli čas za pripravo ribolovnega pribora in takrat pričeli izdatneje krmiti ribe (ne ribiče).

S to krmo privabimo ribe in jim na ta prostor ‘podtaknemo’ trnek z vabo. Vsak ribič poskuša na svoj način pretentati čim več rib, da vaba ni nevarna. Enemu uspe bolj, drugemu manj, odvisno pa je tudi od ribolovnega prostora in časa. Vsak se je po svojem trudil, vreme pa tudi, saj je deževalo, pa spet nam dalo upanje, da ne bomo mokri. Ob koncu tekme – ob 11.30 pa nas je med tehtanjem ulova prav pošteno namočilo, saj takrat se nismo mogli skrivati pod dežniki. Največja teža ulova je bila 4.960 gramovVladaWitmajerja in tja do 280 gramov. Skupaj pa smo vseeno nalovili 24,440 gramov.

Najlepši del ribičije pa je bila izdatna malica. Za njeno pripravo pa je poskrbel naš ribič Sandi Čanč, za nabavo pa Vlado Witmajer.

Čakala nas je še pot domov in skrb za ribolovni pribor in opremo, da ne bi pretrpela prevelike škode.

Edo Grazer