Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 6. oktober 2017, Velenje

Zaključni pokalni turnir štajerske lige v balinanju

Zaključni pokalni turnir štajerske lige v balinanju

Balinanje

Letos je bilo dogovorjeno, da bo zaključni turnir zaradi pomanjkanja štiristeznih balinišč razdeljen na dva dela.

Za organizacijo turnirja za prvo ligo so se prijavili v BK – Polzela in za drugo ligo BK – Topolšica.

V sredo se je tako zjutraj začel turnir za ekipe iz druge lige v Topolšici. Sodelovalo je šest ekip, ker pa ekipe iz BS- Vrbno Vrbice ni bilo, so dobili možnost nastopa rezervni igralci KU – Gorenja ( 2 ). Sodelovale so tako naslednje ekipe : BK – Topolšica, KU – Gorenje (1), PDU – Kavče, DU – Dobrna, DU – Šmartno ob Paki in KU- Gorenja ( 2 ).

Ob odlični postrežbi pred tekmovanjem z čajem, kavo, šilčkom in keksi se je tako tekmovanje začelo v dveh skupinah po tri ekipe. Zelo zanimivo je bilo takoj in presenetljivo srečanje med ekipama Gorenja. Prvi ekipi nikakor ni stekla igra vse do zadnjega kroga, kar je bilo na kraju premalo saj je druga ekipa z odlično Marico slavila z rezultatom 8 – 6. Druga srečanja so se odvijala več ali manj po pričakovanjih. Po treh urah igranja je sledilo zelo dobro pripravljeno kosilo v prostorih ( zanimivo, kjer je bila ob koncu vojne podpisana kapitulacija Nemčije). Nato je bil še finalni del med Topolšico in Gorenjem (2), kjer Gorenje še nikakor ni hotelo podpisati kapitulacije saj je že vodilo 3-0, nato pa so le morali priznati premoč letošnjim prvakom in so izgubili z rezultatom 10 – 4. Istočasno je bilo na sosednji stezi srečanje za tretje mesto med ekipama PDU- Kavče in DU- Dobrna. Tudi tukaj je bilo zelo zanimivo saj je Dobrna že vodila 6-0, na kraju pa je bil rezultat neodločen. Tako sta bila potrebna dva igralca , ki sta odločala z bližanjem kdo bo zmagovalec. Več sreče so tokrat imeli igralci Kavč, ki so tako zasedli tretje mesto.

Končni vrstni red je bil :1.BK- Topolšica , 2. KU-Gorenje (2 ), 3. PDU- Kavče, 4. DU-Dobrna , 5. KU- Gorenje (1 ) in 6. DU – Šmartno ob Paki.

Dan pozneje pa se je enako dogajalo za tekmovalce iz prve lige, ki so bili naslednji: BK – Polzela, PDU – Gorica, BŠDU – Premogovnik, DU – Velenje, DU – Slovenske Konjice, BD – Šentjur in DU – Vinska gora.

Pred začetkom tekmovanja je bila kratka slovesnost s podelitvijo priznanj za sodelovanje v ligi in podelitvijo medalj prvim trem ekipam. Nato je še vodja tekmovanja gos. Ocepek podelil prehodni pokal vodji ekipe Polzele, ki ga je v desetih letih osvojila že četrtič.

Tudi tukaj je bilo na začetku dobro poskrbljeno za ogrevanje z kavico šilčkom in sendvičem.

Nato so se začeli zanimivi boji, na primer ekipa Premogovnika ne more premagati ekipe iz Konjic kjer koli igrajo, razen doma. Enako se jim je zgodilo tudi proti pokrajinskim rivalom ekipe Velenja, kjer so že kar navajeni na remije ?

Ekipa Gorice, ki je še vse do zadnjega kola vodila v ligi, pa je tokrat povsem odpovedala. Zelo se ji pozna bolezen Ljubice, ki je bila zelo pomemben člen ekipe.

Ekipa domačinov pa je še vedno mislila , da je še na državnem prvenstvu iz preteklega tedna, kjer je zasedla lepo osmo mesto in je tokrat brez problemov prišla do prvega mesta. Presenetljivo dobro je igrala ekipa Velenja kajti bolj je šlo prvenstvo proti kraju , pa so bili čedalje boljši v svoji formi – čestitamo.

Tako se je tudi danes končal turnir brez problemov ob zelo dobri organizaciji kar se tiče tudi pogostitve in samih nastopov.

Prve tri ekipe so na kraju prejele še lepe pokale  ki so vzpodbuda za naslednjo sezono.

Končni vrstni red je bil naslednji : 1. BK -Polzela, 2. DU – Velenje, 3. DU – Slovenske Konjice, 4.BD – Šentjur, 5.DU – Vinska gora, 6. BŠDU – Premogovnik, 7. PDU – Gorca.

T.F.