Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 2. oktober 2017, Velenje

Državno prvenstvo v balinanju

Državno prvenstvo v balinanju

Balinanje

V torek 26.9.2017 je bilo v ŠKOFJI LOKI državno prvenstvo v BALINANJU za upokojence, na katerem so nastopile iz naše pokrajinske zveze moška ekipa KU-Gorenje in dan prej ženska DU- Šoštanj.

V moški konkurenci je nastopilo 15 ekip, ki so bile razdeljene v štiri skupine. Naša ekipa je imela pri žrebu veliko smole, kajti padla je v skupino, kjer so igrali lanski prvaki Postojna in zelo močne Jesenice.

Za moško ekipo KU – Gorenje so nastopili : Ocepek Mitja, Djordjevič Miodrag, Klauzner Franc, Tovrljan Janez in Meža Mirko.

Pri moških ekipah je bil vrstni red prvih štirih ekip naslednji :  1. DU – Pivka, 2. DU – Postojna, 3. DU – Ajdovščina, 4. DU – Litija.

Pri ženskih ekipah je bil vrstni red prvih štirih ekip naslednji :  1. DU -Škofja Loka, 2. DU – Šoštanj, 3. DU – Piran, 4. DU – Maribor Tabor.

Ekipa KU- Gorenje tokrat ni imela prav dobrega 11 mesta od 15 ekip, toda zadovoljni so kljub temu bili še posebno po drugem srečanju ki so ga izgubili proti odlični ekipi iz Jesenic z rezultatom 7 – 10

Domačini so se pri organizaciji prvenstva v dvorani potrudili , da je tekmovanje nemoteno potekalo pa čeprav je bilo od 9 ure zjutraj do 19 ure zvečer.

Naša ekipa se je po kosilu odpravila proti domu z grenkim priukusom smole tokrat z lepimi spomini na lansko tekmovanje ko so bili v Ajdovščini četrti.

Za dobro zastopanje naše pokrajinske zveze vsem iskreno čestitamo in jim želimo, da bi nas tudi prihodnje leto zastopali na tekmovanju.

 

T.F.