Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 26. november 2017, Velenje

Zaključek sezone za športnike

Zaključek sezone za športnike

Šport

Zaključek sezone za športnike KU-Gorenja

Tudi letos je bilo v petek 24.11.2017, zvečer ob zaključku športne sezone, prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE v kolodvorski restavraciji. Udeležba je bila, tako kot vsako leto, tudi letos velika. Prišlo je kar 85 udeležencev od 140 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku. Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov KU-GORENJA občasno preizkusi v različnih športnih panogah.

Čez leto se ukvarjamo v naslednjih športnih panogah:
 • ribolov, 
 • streljanje, 
 • šah, 
 • namizni tenis, 
 • balinanje, 
 • pikado, 
 • odbojka, 
 • smučanje, 
 • tenis, 
 • kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici. 
Letos so se nam pridružili še kolesarji, ki jih bo vodil Franc Puncer.

Letos smo že v mesecu maju dosegli enega največjih uspehov kluba, ko smo že tretjič v devetih letih zmagali na tradicionalnih igrah GORENIJADE, kjer je sodelovalo 19 ekip.

Vsako leto sodelujemo na regijskih in državnih prvenstvih, odvisno kam se kakšna ekipa uvrsti. Ko že govorimo o državnih prvenstvih lahko povemo, da smo letos presegli vse norme ki jih lahko od naših športnikov pričakujemo. Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar šest prvih mest, kar pomeni šestkratno sodelovanje na državnih prvenstvih. Zaradi vseh teh uspehov smo bili na srečanju upokojencev ob Velenjskem jezeru tudi razglašeni že četrto leto za občinske prvake, kar nam je še posebej v ponos. Naši uspehi so bili letos nagrajeni z lepim številom osvojenih pokalov - kar 26, kar je našo vitrino zelo utesnilo, vendar je še prostora v njej.

Prva mesta smo osvojili v 
 • Pikadu – ženske, 
 • Kegljanju – ženske in moški, 
 • Streljanju – ženske, 
 • Balinanju – moški in v 
 • Šahu – moški in ženske ter v 
 • Ribolovu.

Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja v regijskem delu, pa je že prišel začetek meseca septembra, ki je namenjen za državna prvenstva. Tako so se najprej odpravili na pot tekmovalci v ribolovu, ki je bilo na Lendavskem jezeru v Kraščah. Tam je nastopilo 14 moških ekip. Po zelo napornem tekmovanju se je naša ekipa odlično uvrstila na sedmo mesto.

Že naslednji teden je odšla naša ženska strelska ekipa v Trzin, kjer je izmed devet nastopajočih ekip osvojila odlično osmo mesto.

Ne smemo pa pozabiti še našo moško in žensko ekipo v ŠAHU, ki so nastopili na državnem prvenstvu v Zgornjem Hotiču pri Litiji. Ker ni bilo drugih so naše igralke igrale v konkurenci z moškimi ekipami devet kol. Kljub temu se naše ženske niso poceni predale, saj so osvojile tri točke. Moška ekipa pa je bila zelo dobra kljub temu, da je dosegla 10 mesto. Ženske pa so na koncu zasedle zadnje 16. mesto, kolikor je bilo ekip skupaj.

Naše kegljačice so se letos že sedmič uvrstile na državno prvenstvo (ker druga društva v regiji nimajo ženskih ekip), ki je bilo v Kranju. Tokrat so naše tekmovalke nastopile v polni postavi. Izmed dvanajst nastopajočih ekip so naše tekmovalke zasedle odlično tretje mesto. Med posameznicami pa je bila naša tekmovalka Milena Prelog tretja.

Že naslednji dan je bilo v Škofji Loki državno prvenstvo v balinanju kjer je naša moška ekipa dosegla zelo lepo enajsto mesto od 16 ekip.

Letos je bilo državno prvenstvo v PIKADU v precej oddaljeni Ajdovščini, kjer so naše tekmovalke dosegle zelo lep uspeh, saj so osvojile nehvaležno četrto mesto od 16 ekip. Poleg naših neumornih tekmovalcev v Namiznem tenisu, ki nas skozi vse leto predstavljajo na vseh koncih Slovenije, moramo letos še posebej pohvaliti našo Balinarsko ekipo, ki je v Štajerski ligi dosegla malo slabši uspeh na kraju z osvojitvijo osmega mesta. V tej ligi je sodelovalo petnajst ekip, zato je dosežek ekipe Gorenja še zelo soliden.

Na našem zaključku sezone pa je bistvo srečanja v tem, da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta. Veselo druženje se je nadaljevalo z malo večerjico in veliko plesanja ob zvokih ansambla Duo Twist.
V vsakem posamezniku se tako v posameznih športnih disciplinah vidi, da kljub letom hoče dokazati kako je bil nekoč dober, pa čeprav rezultat na kraju ni prav v ospredju.

Na koncu tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE za pomoč, da lahko vse to izpeljemo.

Še posebno pa bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjam posameznih sekcij, enako vsem sodelujočim posameznikom brez katerih ne bi bilo uspehov, ki sem jih predstavil.

Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa še boljše rezultate.

Rezultati klubskega tekmovanja KU-GORENJE 2017

Športni referent KU-GORENJE: Franc Tamše

Foto: Marjan Š.
Disciplina Moški Ženske
RIBOLOV 1. VREČA Branko
2. URBANC Rudi
3. KLOPOTAN Stjepan
SMUČANJE 1. VERŠEC Jurij
2. BLAGOTINŠEK Franc
3. TAJNŠEK Branimir
1. KRALJ Hedvika
2. KLOSTERNIK Irena
3. PREMUŽIČ Marija
STRELJANJE 1. BOROVNIK Dušan
2. PARFANT Ferdo
3. LOVRAKOVIČ Jure
1. ARISTOVNIK Cvetka
2. MOGILNICKI Marica
3. GREGORIČ Ljubica
PIKADO 1. DJORDJEVIČ Desimir
2. LOVRAKOVIČ Jure
3. DJORDJEVIČ Miodrag
1. JAKOP Doroteja
2. LOVRAKOVIČ Marija
3. LOZIČ Marica
ŠAH 1. GORŠEK Milan, KOVAČ Ivan
3. DJORDJEVIČ Miodrag, KRAJNC Franc
1. MATKO Anica
2. STANKOVIČ Nada
3. FLORJAN Antonija
KEGLJANJE 1. FIDEJ Leopold
2. ZAJC Tone
3. HASIČIČ Rasim
1. PRELOG Milena
2. LOZIČ Marica
3. KOPUŠAR Veronika
NAMIZNI TENIS 1. KOVAČ Slavko
2. JAVORNIK Jože
3. TEŠANOVIČ Spasoje
1. KLOSTERNIK Irena
2. STANKOVIČ Nada
3. JAN Milena
BALINANJE 1. LOZIČ Aleksander
2. OCEPEK Mitja
3. DJORDJEVIČ Miodrag
1. JAKOP Doroteja
2. LOZIČ Marica
3. KOMLJENOVIČ Manda
PETANKA 1. VTIČ August
2. OCEPEK Mitja
3. NUHANOVIČ Mujo