Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 27. maj 2018, Velenje

Gorenjada 2018

Gorenjada 2018

VLENJE  20. 05. 2018

EKIPA   » KU-GORENJE «   MALO SLABŠE  KOT  LANI NA  

                       » GORENIJADI   2018 «

V petek in soboto 18 in 19.05.2018 je potekalo tekmovanje GORENIJADE 2018 večinoma v športnih prostorih šolskega centra Velenje.

Tekmovanja se je udeležilo  18 ekip ( okoli 750 nastopajočih )  iz matične tovarne v Velenju in podružnic iz Češke ter Srbije.

Kot vsako leto se je tudi tokrat udeležila  tudi naša ekipa  KU-Gorenje z 38 člansko ekipo.

Tekmovanja so potekala v naslednjih disciplinah : Veleslalom ( marca ), Nogomet, Tenis, Kegljanje, Odbojka, Ribolov, Namizni tenis in Štafetni tek trojk.

Ekipa KU-Gorenje se je udeležila v vseh disciplinah razen v nogometu z moško in žensko konkurenco.

Prav zanimivo je bilo za pogledati na otvoritvi tekmovanja kako se je naša ekipa , malo starejša združila z precej mlajšimi konkurenti. Pri vseh je bilo čutiti pravi športni naboj po osvojitvi tekmovanja

Že na otvoritvi je bilo poudarjeno , da je naša ekipa nevarna saj je že pred leti  2011 , 2014 in 2017 osvojila prvo mesto.

Tokrat se je začelo v soboto 12. 05. 2018 na kegljišču v Šoštanju tekmovanje v kegljanju, ki je moralo biti samo na treh stezah, ker je bila ena steza v okvari. Nastopilo je 26 domačih ekip izmed katerih so naši moški osvojili prvo mesto, ki je zdržalo do kraja in naša ženska ekipa, ki je bila peta. Na kraju so naše ženske zasedle šesto mesto, kar je zelo soliden rezultat kljub oslabljenosti ekipe.

Nato sta v  petek bili uspešni naši tenisačici Tajnik A. in Bratkovič Z. , ki sta osvojili četrto mesto. Moška ekipa v postavi Perovec Miran in Ivo pa sta osvojila kar lepo osmo mesto od šestnajst ekip.

Potem pa je  v soboto prišel še vrhunec za našo ekipo v namiznem tenisu, kjer imamo prevlado že vsa leta in tudi tokrat ni bilo drugače.

Obe ekipi moška in ženska sta zavzeli prvo mesto.

Za ekipi so nastopili : Kovač Slavko, Javornik Jože in Klosternik Irena, Jan Milena

Malo manj uspeha sta imeli naši ekipi v odbojki, pa kljub temu so izboljšali uvrstitve iz predlanskega  tekmovanja saj je moška ekipa zasedla deveto mesto od šterinajst ekip, ženske pa štirinajsto mesto.

Presenetljivo dobra je bila tudi naša ekipa v Ribolovu, ki je zasedla odlično tretje mesto od petnajst ekip. V ekipi so bili Lamovšek Vili, Klopotan Stjepan in Urbanc Rudi.

Po končanem tekmovanju smo se popoldne v veselem pričakovanju rezultatov  začeli po četrti uri zbirati v restavraciji Gorenja, kjer smo po dobri večerji čakali na razglasitev uspešnosti.  

Nato pa je nastopil vrhunec dneva, ekipna razglasitev in skupinska.

Vsi prisotni v jedilnici smo z nestrpnostjo poslušali uvrstitve od tretje do prve ekipe.

Tokrat žal naše ekipe ni bilo med njimi vendar smo kljub temu bili na kraju veseli ko smo slišali , da smo zasedli lepo šesto mesto kar smo pred leti že tudi imeli. Skupno je naša moška ekipa zasedla četrto mesto, ženske pa so bile šeste.

Zmagovalna ekipa je tokrat bila iz Češke-MoraMoravija,druga ekipa je bila Servis, Point, Gti, Gsi, Aql, in tretja Kuhalni aparati.

Ob dobrem vzdušju dobrega ansambla se je nato srečanje ob pijači nadaljevalo, mi pa smo se počasi poslovili z mislijo, da smo kljub starosti napravili dobro delo katerega mislimo še nadaljevati kljub zdravstvenim težavam.

Ob odhodu smo si zaželeli, da se prihodnje leto zopet vsi srečamo in nadaljujemo našo uspešno športno pot.

Vsem udeležencem čestita uprava kluba in želi, da nadaljujemo našo pripadnost klubu.

Športni referent

Franc T.      

Foto. Marjan Š - Franc T.