Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 22. junij 2018, Velenje

Balinanje

Balinanje

                                                                                                         VELENJE 23.06.2018

 

 REGIJSKA PRVENSTVA  V  BALINANJU , RIBOLOVU IN KEGLJANJU NA VRVICI.

Zadnji teden v maju je bilo regijsko prvenstvo v Balinanju na igrišču Premogovnika . Zbralo se je pet moških ekip in štiri ženske. Že na polovici tekmovanja je vreme opravilo svoje in prekinilo tekmovanje. Končale so samo ženske ekipe , ki so se razvrstile naslednje : 1. DU- Šoštanj, 2. DU- Velenje ,3. KU- Gorenje, 4. DU – Pesje.

Moški so nato nadaljevali v mesecu juniju in so bili rezultati naslednji : 1. DU – Šoštanj ena, 2. Vinska gora , 3. DU- Velenje, 4. KU – Gorenje , 5. DU – Šoštanj dve.

Tekmovanje so imeli tudi Ribiči , ki so lovili ob velenjskem jezeru in je nastopilo šest ekip. Zelo dobro se je uvrstila naša ekipa , ki je zasedla drugo mesto , kar pomeni , da gredo skupaj z prvo ekipo Velenja jeseni na državno prvenstvo , ki bo ravno na tem jezeru. Ekipe so zasedle naslednja mesta : 1. -DU – Velenje, 2. KU – Gorenje, 3. DU – Pesje, 4. DU – Šmartno ob Paki, 5. DU – Šoštanj, 6. DU – Škale.

Preostalo je še zadnje tekmovanje za letošnjo sezono in to je bilo kegljanje na vrvici, ki je bilo v Šentilju prejšnji torek. Sodelovalo je enajst moških in ženskih ekip. Naše ekipe tudi tokrat niso bile v ospredju saj so moški bili enajsti ženske pa osme. Lahko rečemo brez treninga pač ne gre ničesar dobro.

Končna razvrstitev za moške je bila naslednja : 1.DU -Šentilj, 2. DU – Šoštanj, 3. DU – Škale, itd. 11. KU – Gorenje.

Končna razvrstitev za ženske je bila naslednja : 1. DU – Šentilj, 2. DU – Škale, 3. DU – Šoštanj, itd.  8. KU – Gorenje.

Tako so se za letošnjo sezono končala regijska tekmovanja , v katerih smo imeli malo manj uspeha kot lani vendar kljub temu odlično.

Kot klub smo uspeli dobiti šest ekip , ki bodo jeseni tekmovale na državnih prvenstvih, kjer pa bodo verjetno zelo dobro zastopale naše regijo z svojimi rezultati.Do kraja leta pa nas tako še čakajo klubska tekmovanja v balinanju, petanki, pikadu, namiznem tenisu , šahu, streljanju.

Vsem , ki so letošnjo sezono sodelovali in prispevali k uspehu , se uprava kluba zahvaljuje in čestita za uspešnost ter želi še naprej veliko zdravja .

 

T.F.