Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 6. julij 2018, Velenje

Pokrajinsko srečanje športnikov Šaleške doline

Pokrajinsko srečanje športnikov Šaleške doline

Velenje  06. 07. 2018

Velik uspeh športnih  ekip  » KU-GORENJE « , ker so  zopet postali  ( 6 leto zaporedoma ) letošnji pokrajinski  prvaki  v športnih  igrah  upokojencev.

V četrtek 05.07.2018 je bilo v restavraciji pod Jakcem  tradicionalno vsakoletno srečanje upokojencev savinjsko šaleške regije , kjer je med drugim bila tudi uradno proglašena letošnja uspešnost posameznih društev ali klubov v športnih panogah.

Tega srečanja se je letos udeležila ogromna množica ljudi kar 450,tako,da se za naslednje leto razmišlja , da bi mogoče zopet bilo dobro pripravit srečanje pod šotorom kot smo pred leti že imeli na jezeru.

Letos so bila tekmovanja v devetih  športnih disciplinah in to v naslednjih:

Smučanje, Namizni tenis, Šah, Pikado, Streljanje, Kegljanje –stezno, Balinanje, Kegljanje na vrvici in v Ribolovu.

Tekmovanja so bila nagrajena z pokali in medaljami za prva tri mesta poleg tega pa si je prva ekipa priborila tudi pravico udeležbe na prihodnjem državnem prvenstvu, ki bo v jeseni.

Ekipa KU-GORENJE  si je letos z svojimi dobrimi nastopi priborila kar šest nastopov ekip na državnih prvenstvih in sicer :  Šah- moški in ženske, Streljanje-ženske, Kegljanje-ženske in moški in Ribolov- moški.

Iz spodnje skupne tabele se vidi , da smo skoraj v vseh panogah igrali vidno vlogo , kar je na koncu tudi omogočilo prvo mesto za letos.

V Smučanju so naši ekipi dobili samo priznanje za sodelovanje.

Za sodelovanje v Šahuso moška in ženska kipa dobili pokale za prvo mesto. V Pikadu je dobila moška ekipa pokal za tretje mesto. Pri Streljanju je dobila ženska ekipa pokal za prvo mesto. Zelo so se naše ekipe izkazale vNamiznem tenisu kjer sta moški ekipi prva in druga dobili pokale za drugo in tretje mesto, pri ženskah pa je prva ekipa dobila pokal za prvo mesto , druga ekipa pa za tretje mesto.

Sledilo je stezno Kegljanje, kjer sta tako moška kot ženska ekipi ponovile lanski rezultat prvo mesto in za to dobile pokale.

V Balinanju je bilo letos malo manj sreče vendar so ženske ponovile lanski rezultat in zato prejele pokal za tretje mesto.

Nato je bil še Ribolovkjer je naša ekipa dosegla drugo mesto in pokal vendar se je kljub temu uvrstila na državno tekmovanje , ki bo septembra v Velenju. To pa zaradi tega ker je velenjska ekipa direktno  uvrščena na državno prv. in je letos tudi bila prva na regijskem prvenstvu naši pa drugi.

Skupaj smo tokrat osvojili 12 pokalov in seveda najdragocenejšega enega velikega za osvojeno skupno zmago , ki je tokrat bila samo za tri točke višja od ekipe DU- Velenja , tretja pa je bila ekipa DU- Šoštanj.

Na prireditvi so se resnično veselili naši člani ob podelitvi pokalov in razglasitvi rezultatov.

T.F