Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 15. september 2018, Velenje

Srelke

Srelke

Velenje 15.09.2018

STRELKE   » KU – GORENJE «    DOBRO  NASTOPILE  NA  DRŽAVNEM PRVENSTVU  ZA UPOKOJENCE  V  TRZINU

 

Tudi letos so naše strelke pod vodstvom vodje Borovnik Dušana zastopale naš klub na državnem prvenstvu za upokojence.

Tokrat je bilo prvenstvo  v  TRZINU in sicer v soboto 15.09.2018

Nastopilo je 13 moških  in 7 ženskih ekip.

Za našo ekipo so nastopile in dosegle rezultate naslednje tekmovalke :  Mogilnicki Marica ( 106 ), Aristovnik Cvetka ( 142 ), Mikuž Zalika ( 132 ) .

Skupaj so dosegle  rezultat 380 krogov, kar je zadoščalo za  dobro šesto mesto.

Naša ekipa je tokrat nastopila brez dveh tekmovalk ( Kralj Hedvike in Šimunič Luce ) , ki  sta se  malo pred tekmovanjem poškodovale.

Zmagovalna ekipa pa je bila iz DU-Škofja Loka ( 487 ) DU , druge so bile iz DU – Slovenj Gradec ( 481 ) in tretje DU – Novo mesto ( 450 ).

Pri moških ekipah so prvo mesto zasedli igralci iz DU- Žalec ( 532 ),drugi so bili ekipa DU – Trebnje( 515 ), tretji pa  DU- Medvode ( 514 ).

Zelo dobri oziroma odlični so bili tudi moška ekipa iz DU – Velenje , ki je zasedla četrto mesto,  z rezultatom ( 511 )  krogov .

Morda bi bil rezultat boljši , če bi naše tekmovalke imele nekaj več treninga in več konkurence . Pri tem moramo razumeti , da so treningi na strelišču precej monotoni ,konkurence pa pri ženskah doma praktično nimamo , ker se edine v regiji udeležujejo tekmovanj. Želja vseh je , da bi se še kakšna ženska našla , da bi prišla na treninge streljanja do prihodnjega leta.

Za uspešen nastop in korajžo na tekmovanju si naše ženske zaslužijo čestitke z željo , da bi še v prihodnje bile tako enotne in uspešne.

Tamše F.