Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 23. november 2018, Velenje

Zaključek športne sezone

Zaključek športne sezone

 

ZAKLJUČEK  SEZONE  ZA  ŠPORTNIKE  >KU-GORENJA<

 

Tudi letos je bilo v petek 23.11.2018. zvečer ob zaključku športne sezone,  prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE  v  kolodvorski restavraciji.

Udeležba je bila tako kot vsako leto,  tudi letos velika. Prišlo je kar 75 udeležencev od 150 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku.

Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov  KU-GORENJA,   občasno ukvarja v različnih športnih panogah.

Čez leto se ukvarjamo v  naslednjih športnih panogah ;

Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado, odbojko, smučanje, tenis, kegljanje-stezno, petanki, kolesarjenju in kegljanje na vrvici.

V  mesecu Maju smo opravili nastope tudi v GORENJADI, kjer pa smo letos bili malo slabši kot lani. Izmed devetnajstih ekip so naši tekmovalci zasedli še vedno lepo šesto mesto

Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar štiri prva mesta, kar pomeni štirikratno sodelovanje na državnih prvenstvih.

Zaradi vseh teh uspehov smo bili na srečanju upokojencev pod Jakcem tudi razglašeni  že šesto leto za občinske prvake, kar nam je še posebej v ponos.

Naši uspehi so bili letos nagrajeni z lepim številom osvojenih pokalov 19, kar je našo vitrino zelo utesnilo, vendar je še prostora v  njej.

Prva  mesta smo osvojili v   Kegljanju –  ženske in moški,  Streljanju –ženske,  Šahu – moški in ženske, ter v Ribolovu

Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja, pa je že prišel začetek meseca septembra, ki je namenjen za državna prvenstva.

Tako so se najprej odpravili na Škalsko jezero Ribiči Tam je nastopilo 14  moških ekip. Po zelo napornem tekmovanju se je naša ekipa  odlično uvrstila, saj je zavzela prvo mesto, kar je pomenilo, da so prvič državni prvaki za upokojence v Sloveniji

Že naslednji teden je odšla naša ženska strelska ekipa v Trzin, kjer je izmed osem nastopajočih ekip osvojila odlično sedmo mesto.

Ne smemo pa pozabiti še naše moško in  žensko ekipo v ŠAHU, ki so nastopili na državnem prvenstvu v Dravogradu.

Naša moška ekipa je zelo dobro igrala in na kraju zasedla deseto mesto od petnajst ekip.

Ženske pa so  tako kot vsako leto bile edine, ker drugih ekip pač ni.

Na kraju so logično zasedle zadnje 16 mesto kolikor je bilo ekip skupaj.

Tudi kegljači in kegljačice so nastopili na državnem prvenstvu, ki je bilo v Kamniku.

Moški so zasedli odlično četrto mesto , ženska ekipa pa tokrat ni bila popolna in je zasedla deseto mesto.

Poleg naših neumornih tekmovalcev v Namiznem tenisu, ki nas skozi vse leto predstavljajo na vseh koncih Slovenije, moramo letos še posebej pohvaliti našo Balinarsko ekipo, ki je v Štajerski ligi dosegla lep uspeh, ker je na kraju osvojila tretje  mesto v prvi ligi. V  tej ligi je sodelovalo petnajst ekip, zato je dosežek ekipe Gorenja  zelo soliden.

Na našem zaklučku sezone pa je bistvo srečanja v tem, da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta. V vsakem posamezniku se tako v posameznih športnih disciplinah vidi, da kljub letom hoče dokazati  kako je bil nekoč dober, pa čeprav rezultat na kraju ni prav v ospredju.

Na kraju tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE, za pomoč, predvsem tajniku kluba  Dušanu Jeriha , da lahko vse to izpeljemo.

Še posebno pa  bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjem posameznih sekcij, enako vsem sodelujočim posameznikom,  brez katerih ne bi bilo uspehov, ki sem jih predstavil.

Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa  še boljše rezultate.

Športni referent  KU-GORENJE

Franc Tamše

Foto. Marjan Š.