Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 6. junij 2019, Velenje

Pokrajinsko tekmovanje v balinanju

Pokrajinsko tekmovanje v balinanju

VELIK USPEH  MOŠKIH IN ŽENSKIH EKIP  KU- GORENJA NA POKRAJINSKEM TEKMOVANJU V BALINANJU

Že v sredini meseca maja bi moralo biti odigrano pokrajinsko tekmovanje v balinanju, vendar je vreme krojilo termine. No končno se je le zbudilo izredno lepo jutro v četrtek ko so se na balinišču zbrale štiri ženske in pet moških ekip. Po hitrem žrebanju za medsebojne boje se je začelo ob osmi uri tekmovanje. Naša ženska ekipa je že kar v prvem kolu dobila zelo težke nasprotnice iz ekipe Šoštanja, ki so lani osvojile

na državnem prvenstvu prvo mesto. Toda naše ženske se jih niso ustrašile, še več napravile so pravo presenečenje, ker so jih zlahkoto premagale 7-2. Tudi moška ekipa je za prvo srečanje dobila favorizirano ekipo DU- Velenja, ki jo je tudi z malo več sreče premagala.

Pri ženskah je v drugem krogu bila nasprotnik tudi favorizirana ekipa DU- Velenja. Naša ekipa se jih po prvi zmagi ni ustrašila in so igrale še naprej sproščeno in tako tudi to ekipo premagale. Potem je sledila še ena tekma ko so naše tekmovalke že bile nekoliko utrujene in tudi vročina je bila kar velika in verjetno je bil to vzrok za minimalen poraz proti ekipi DU – Pesja.

Za ekipo KU-Gorenja so igrale: Jakop Doroteja, Flis Silva, Lozič Marica, Senčar Marija in Komljenovič Manda.

Za končni rezultat je tako odločala točkovna razlika, v kateri je naša ekipa imela tri točke boljše od druge ekipe DU-Velenja

Moška ekipa kljub temu, da ni bila popolna pa je zbirala zmago za zmago in vse štiri dvoboje čeprav ne povsem lahko, dobila v svojo korist.

Za moško ekipo so igrali: Ocepek Mitja, Tovrljan Janez, Klauzner Franc, Grajžl Ivan,Lozič Aleksander in Meža Mirko.

Srečanje je brez večjih problemov zelo dobro vodil sodnik Matjaž Knez, ki je na kraju spomočjo športnega referenta občinske športne zveze Borisa Zajca razglasil današnje rezultate. Prišlo je do velikega presenečenja, ker sta zmagale obe naši ekipi tako pri moških kot pri ženskah kar se še ni zgodilo nikoli od leta 2007 ko smo pričeli sodelovati v balinanju. Z temi rezultati sta se obe ekipi uvrstile na državno prvenstvo, ki bo septembra, poleg njih pa bo nastopila tudi ženska ekipa DU- Šoštanja, ki ima pravico zato, ker so lani bile državne prvakinje.

Vodstvo kluba tokrat čestita obema ekipama in želi čimboljši rezultat tudi jeseni na državnem prvenstvu ter še veliko uspehov.

T.F.