Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 5. julij 2019, Velenje

Velik uspeh športnih ekip

Velik uspeh športnih ekip

Velik uspeh športnih  ekip  » KU-GORENJE « , ker so  zopet postali  (7 leto zaporedoma) letošnji pokrajinski  prvaki  v  športnih  igrah  upokojencev.

V petek 05.07.2019 je bilo v restavraciji pod Jakcem  tradicionalno vsakoletno srečanje upokojencev savinjsko šaleške regije, kjer je med drugim bila tudi uradno proglašena letošnja uspešnost posameznih društev ali klubov v športnih panogah.

Tega srečanja se je letos udeležila ogromna množica ljudi kar 450, tako, da se za naslednje leto razmišlja, da bi mogoče zopet bilo dobro pripravit srečanje pod šotorom kot smo pred leti že imeli na jezeru.

Letos so bila tekmovanja v devetih  športnih disciplinah in to v naslednjih:

Smučanje, Namizni tenis, Šah, Pikado, Streljanje, Kegljanje – stezno, Balinanje, Kegljanje na vrvici in v Ribolovu.

Tekmovanja so bila nagrajena z pokali in medaljami za prva tri mesta poleg tega pa si je prva ekipa priborila tudi pravico udeležbe na prihodnjem državnem prvenstvu, ki bo v jeseni.

Ekipa KU-GORENJE si je letos z svojimi dobrimi nastopi priborila kar šest nastopov ekip na državnih prvenstvih in sicer: Šah- ženske, Kegljanje-ženske in moški, Ribolov- moški, in Balinanje – moška in ženska ekipa.

Iz skupne tabele se vidi, da smo skoraj v vseh panogah igrali vidno vlogo, kar je na koncu tudi omogočilo prvo mesto za letos.

V Smučanju so naši ekipi dobili samo priznanje za sodelovanje.

Za sodelovanje v Šahu so moška in ženska kipa dobili pokale za prvo in tretje mesto. V Pikadu je dobila moška ekipa pokal za tretje mesto, in enako ženska za tretje mesto. Pri Streljanju je dobila ženska ekipa pokal za drugo mesto. Zelo so se naše ekipe izkazale v Namiznem tenisu kjer sta moški ekipi prva in druga dobili pokale za prvo in tretje mesto, pri ženskah pa je prva ekipa dobila pokal za prvo mesto, druga ekipa pa za drugo mesto.

Sledilo je stezno Kegljanje, kjer sta tako moška kot ženska ekipi ponovile lanski rezultat prvo mesto in za to dobile pokale.

VBalinanju je bilo letos veliko sreče in presenečenja saj so ženske prvič zmagale in zato prejele pokal za prvo mesto. Enako dobro so igrali tudi moški, ki so po dveh letih zopet osvojili prvo mesto in zato tudi prejeli pokal za prvo mesto.

Nato je bil še Ribolov kjer je naša ekipa po velikem uspehu na državnem prvenstvu lani osvojila prvo mesto, tokrat na regijskem tekmovanju zopet osvojila prvo mesto, za kar so dobili poleg prehodnega še pokal za prvo mesto.

Skupaj smo tokrat osvojili 14 pokalov in seveda najdragocenejšega enega velikega za osvojeno skupno zmago, ki je tokrat bila za sedem točke višja od ekipe DU- Velenja, tretja pa je bila ekipa DU- Šentilj.

Na prireditvi so se resnično veselili naši člani ob podelitvi pokalov in razglasitvi rezultatov.

T.F